#Vegtober – Going completely meatless for a month!

It’s the 1st of October today, and that means the start of my new concept: #Vegtober

[one-half-first]

Hvis du har fulgt meg en stund så vet du at jeg er veldig opptatt av dyrevelferd og miljøet. Derfor spiser jeg så og si alltid vegetarisk! Jeg er ingen vegetarianer eller veganer, fordi jeg ikke har satt restriksjoner for hva jeg spiser. Likevel har jeg i lang tid spist vegetarmat eller vegansk mat ved hver mulige anledning, som faktisk er mesteparten av tiden! (Kanskje jeg til og med blir veganer en dag, vi får se)

Jeg gjør dette for miljøet, for samvittigheten min, og fordi jeg ikke vil at dyr skal lide på mine vegne.

Så da Caroline spurte om jeg ville bli med på en “kjøttfri oktober”-utfordring svarte jeg ja med det samme.

 

[/one-half-first]
[one-half]

//If you have followed me for a while, you’ll know that I’m very concerned with animal welfare, and the environment. Therefore, I choose to eat (mostly) vegetarian. I don’t label myself as anything, and I don’t restrict my diet, but I do eat vegetarian or vegan whenever I have the chance, which is most of the time (I might even go completely vegan one day, we’ll see)

I do this for the environment, for my conscience, and because I don’t think animals should suffer on my behalf.

That’s why, when Caroline challenged me to eat vegetarian every day through October – I immediately said yes.

 

[/one-half]

[one-half-first]

Denne måneden skal jeg ta min vegetar-matlaging et steg videre.

Jeg går fullstendig kjøttfri, og i tillegg skal jeg prøve mitt beste for å unngå dyreprodukter i det store og hele.

Jeg skal også filme alt til en Youtube-video! Jeg skal filme et klipp fra middagen min hver eneste dag, og redigere det sammen på slutten av måneden, sånn at jeg kan vise dere hva jeg spiser gjennom oktober. Tanken min er å vise hvordan en kjøttfri måned er for en student med stramt budsjett.

Hurra for å redde planeten bittelittegrann! Og hurra for å spise mat som ikke går på bekostning av andre levende vesener med verdi <3

[/one-half-first]
[one-half]

//This month I’m going to step up my veggie eating game even further.

I’m going completely meatless, and I’m also going to try my best to avoid any animal products in my cooking altogether.

I’m also making this into a Youtube-video! I’m going to film my dinner every day so that I can show you what I’ll be eating all through October. I want to do this to illustrate what a student on a tight budget eats in London on a vegetarian diet.

Hurray to saving the environment a tiny little bit! And hurray to nurturing yourself without inflicting pain to sentient beings with a value <3

[/one-half]

 

Photo credits in chronological order: Brenda Godinez,  Sam Carter, Hoach Le DinhLuke Michael
10 Comments
 • Caroline
  Posted at 12:08h, 02 October Reply

  Yeeei, så glad for at du er med! Og gleder meg til video <3

  • Martine
   Posted at 15:20h, 05 October Reply

   Gruer meg til å redigere alle de tusen klippene sammen, men koser meg veldig med å filme! Tror det blir bra 😀

 • Synne Cinnamon
  Posted at 07:29h, 03 October Reply

  Å, så flott! Håper det blir en måned med massevis av gode matopplevelser. London er jo heldigvis en enkel by å være vegetarianer i!

  • Martine
   Posted at 15:20h, 05 October Reply

   Helt sant! Nå har det snart gått en uke, og hver middag har vært kjempegod. London er herlig for veggiser <3

 • Elin Foshaug
  Posted at 08:27h, 03 October Reply

  Gleder meg til å se filmen i slutten på måneden. Blir spennende å se hva du har spist 🙂

  • Martine
   Posted at 15:21h, 05 October Reply

   Yay! Jeg tror det blir bra 😀

 • Annie
  Posted at 12:51h, 05 October Reply

  I think especially nowadays it’s so much easier to find alternatives to meals that contain animal products, simply because there’s a wider variety of food and the internet is full of meatless recipes. Imagine if everyone would be a little bit more mindful about the meat industry, and cut down on it as much as possible? Part of me hopes you’ll make this meat-free month into a trend, I’m sure as hell signing up!

  • Martine
   Posted at 15:28h, 05 October Reply

   That is so true! I’ve already kept up a mostly vegetarian lifestyle the past year, and I honestly find it so much easier than cooking with meat. I’m never going back, I’m only going even further! I wish everyone would realize that a meal can be delicious, nutritious and be filling without meat (or any animal products for that sake) Thanks for this lovely comment, and I’m so happy you’re joining the challenge!

 • ninagulliksen
  Posted at 19:30h, 05 October Reply

  Lykke til, hadde selv kjøttfri januar og det funket ganske bra med tanke på at jeg aldri ar prøvd noe lignende før, men nå har jeg blitt mye flinkere til å spise mindre kjøtt.

  • Martine
   Posted at 11:22h, 10 October Reply

   Så bra! Det hjelper om vi alle kutter ut kjøtt littegrann iallefall.

I'd love it if you left a comment