Til en lekeplass

28 januar – 365 oppgaver (Med personlig interpretasjon av oppgaven)

Jeg måtte tenke lenge over hvilken plass jeg kunne skrive om til denne oppgaven. Det var virkelig vanskelig å prøve og tenke en plass jeg har minner fra som barn. Til slutt tenkte jeg like greit å skrive om det som først falt meg inn da jeg leste oppgaven, nemlig barnehagen og skolegården.

Da jeg var barn var det ikke mange lekeplasser eller oppholdssteder for oss ungene, utenom barnehagen jeg gikk i som bare ligger et lite stykke unna hjemmet mitt, og skolen vi gikk på. Banehagen og barneskolen jeg gikk på ligger på samme område, og er bare adskilt med et gjerde, dette gjorde at jeg tilbrang rundt ti år av mitt liv lekende på denne plassen.

Søndagsklarhet (12 of 26)

Jeg skled i sklier, løpte på asfalten, dinglet i trærne, og klatret til helt ytterst på grenene. Med et smil kan jeg huske alle timene brukt i sandkassen da jeg var veldig liten, og Harry Potter leke-kriger på slagmarken som da var skolegården, da jeg var en hel del eldre. Jeg har alltid vært en fantasifull person, og som barn enda mer så.

Jeg elsket å leke alle slags leker i buskene i hekken ytterst i skolegården, og fant opp nye historier og liksom-liv som jeg levde med mine venner. En lek kunne vare i flere uker, og hvert friminutt sprang vi ut for å finne tilbake til husene våre, blant kvister, grener og gress. Jeg husker så klart hvordan vi skilte opp buskene i forskjellige små soverom. Vi trengte ikke så mye handling i leken vår, det var nok å bare late som om vi levde et annet liv.

Søndagsklarhet (16 of 26)

Skolegården og barnehagen kommer for alltid til å være lekeplassen jeg forbinder med barndommen, både alle timene på skolen, men også på fritiden. Som barn lever man i en egen boble av barnslig lykke, hvor det å springe på døren til venner og ringe på, for deretter å tilbringe hele ettermiddagen ute på eventyr på lekeplassen er den største morroa. Jeg aner ikke hvordan barn lever nå til dags, men jeg håper ikke det bare er datamaskiner og spillekonsoller som opptar hverdagen deres.

No Comments

I'd love it if you left a comment