Summertime Sadness

Jeg elsker Nord-Norge. Jeg elsker fjellene, havet, kulturen og menneskene her, jeg gjør virkelig det.

Men jeg føler meg nesten litt deppa av å være her.

Denne sommerferien hjemme i Bodø har satt livet mitt på pause, liksom. Noen dager kjenner jeg at jeg ikke orker et eneste sekund mer her, jeg vil bare tilbake til London, hvor jeg har bokbutikkene mine, de søte gatene, de britiske dialektene og kreativiteten min.

//I love Northern Norway. I love the mountains, the ocean, and the culture and people here, I really do.

But to be honest, I feel kind of depressed by being here.

This summer holiday back home in Bodo has kind of put my life on a pause. Some days I feel like I can’t even be here for one more second. Like I just have to get back to London to the book shops there, the quirky streets, the British English, and my creativity.

Norwegian summer

Jeg savner Universitetet og følelsen av at jeg har noe å våkne for hver dag. Misforstå meg rett, det er SÅ godt å være hjemme hos familien igjen, og jeg vil jo ikke dra fra dem heller. Men det er som om livsgleden min ligger igjen i London. Den motivasjonen jeg trenger for å komme meg opp av senga, si hei til en ny dag, kle på meg klær jeg liker, og gjøre noe produktivt ut av dagen min.

Den motivasjonen ble visst igjen i London.

//I miss University and the feeling of having something to wake up for every day. Please don’t misunderstand, it’s SO good to be back home with my family again,  and I don’t want to leave them either. I just feel my zest for life only exists back in London. The motivation I need to get out of bed in the morning, welcome a new day, dress the way I like, and actually do something productive.

That motivation is left back in London.

Norwegian summer

Venninnene mine nevnte sangen Summertime Sadness av Lana Del Rey. Navnet på den sangen beskriver det perfekt. Det er bare den giddalausheten og tristheten ut av ingensteds, den følelsen av at “ugh, jeg sover bare litt til” fordi jeg ikke orker å gjøre noen av de tingene jeg vet jeg burde. Som å jobbe, skrive, fotografere. Jeg elsker jo alle de tingene. Jeg kunne skrevet et blogginnlegg om dagen og to-tre artikler i uken, jeg vet jeg kan, men jeg orker ikke.

Jeg føler ikke for det. 

Makan så kjipt.

//I told my friends about this, and they mentioned the song Summertime Sadness by Lana Del Rey. That song title describes my situation perfectly. It’s just this feeling of being sad for no reason, and no will to do anything, like “ugh, I’ll just sleep for another hour” because I’m not in the mood to do any of the things I know I should. I love writing, working and photographing. I know I could have written a blog post a day and a few articles a week.

But I just don’t feel like it. 

It’s so stupid.

Norwegian summer

Nå er klokken snart tre på ettermiddagen, og jeg har ikke gjort en dritt i dag. Jeg gjorde ikke en dritt i går heller. Ikke forrige uke heller. Jeg føler meg skikkelig mislykka, og jeg klarer liksom ikke slutte å være mislykka heller. De gangene jeg faktisk får til noe, som å skrive ferdig et blogginnlegg, eller publisere en artikkel (har skrevet to for Bodø NU, denne om en festival og denne om bedre seksualundervisning i skolen) så varer mestringsfølelsen i cirka to minutter, før jeg går tilbake til å føle meg mislykka igjen.

Følelser dere, de kan være jævla irriterende.

//It’s nearly three in the afternoon. I haven’t done anything today. I didn’t do anything yesterday either, or the whole of last week for that matter. I feel like a failure, and I just can’t seem to stop being a failure either. The few times I actually manage to do something productive, like finishing a blog post or publishing an article (I’ve written two for the local paper Bodø NU), the feeling of achievement last about two minutes, before I go back to feeling like a failure again.

Feelings can be so annoying sometimes.

Norwegian summer

Kanskje det bare er noe med sommerferien. At alle koser seg så sykt. Alle lever liksom livet. Også er det meg da, som ligger i senga hele døgnet og føler at det å lage frokost er et slitsomt gjøremål i seg selv.

Heldigvis vet jeg at perioder som dette kommer og går. Kanskje fortsetter jeg å være nedfor og giddalaus helt til September, når jeg er tilbake i London. Eller kanskje jeg klarer å komme meg opp av senga (jeg prøver hver dag) og faktisk får til noe, så jeg kan leve livet litt her hjemme i Bodø. Uansett går det over, det vet jeg.

Hvordan går deres sommer?

//I guess it’s just something about the summer holiday. Everyone is having fun. Everyone is living life. And then there’s me, lying in bed at all hours of the day, and even making breakfast seems like a chore I just can’t find the willpower to do.

However, I know that periods like these come and go. Maybe I’ll be sad and unproductive all of August too before I get back to London. Or, maybe I’ll finally get out of bed (I try every morning) and actually do something with my life this summer in Bodø. Either way, this feeling will pass, I know that.

How is your summer?

I'm Martine, a bubbly and talkative twenty-one-year-old who's currently living in London. I love friendly people, sad films, silly movies, photography and blogging. Especially blogging.

9 Comments

 1. Å, så trist å høre. Det er ikke bare deg som ikke har det supert nå på sommeren, om det er en trøst <3

 2. Summertime Sadness er et interessant fenomen, et jeg tror mange føler. Det er så mange forventninger til sommeren, at den skal være så innholdsrik og spennende. Jeg jobber for å holde på litt rutine, leser bøker og rydder kjempesakte.

  Så fint at du prøver, det er mye jobb det også! Du reflekterer så fint over hvordan du har det og hvordan du tenker. Jeg tror det er mye å lære der, og noe man kan vokse litt på også. Ønsker deg gode tider <3

  1. Du har så rett i det du skriver. Man tenker alltid at den følelsen av nedstemthet kommer på vinteren når det er mørkt og kaldt ute, men den er nok akkurat like vanlig på sommeren, nettopp fordi det er så mange forventninger man ikke klarer å nå. Det høres ut som det du gjør er veldig smart, nemlig å holde på rutinene. Det skal jeg og prøve på! Tusen takk for fin kommentar <3

 3. Skjønner godt det du skriver. Sommerferie blir fort dårlig døgnrytme og forventninger som ikke blir møtt. det regner, alle er bortreiste, naboen klipper gresset klokka elleve om morgenen når du vil sove, fordi du så på netflix til fire på natta. sukk.
  tror rutiner er bra. føler meg alltid bedre etter å ha trent, gått en tur, svømt. selv om resten av dagen har vært totalt uinteressant eller kjip.

  1. Det er så sant. Jeg er helt enig med deg, jeg tror rutiner er det som gjør dagene bedre. Det er sant det de sier om at hvis hver dag var julaften ville den mistet magien, samme er det om hver dag er fridag.

 4. Pingback: Milana Travis

I'd love it if you left a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.