Q&A – All about what it’s like to live in London, my University experience & deep chats

 

Tusen takk for så mange fine og gode spørsmål! Dette ble en video hvor jeg snakker om alt fra tullete og morsomme ting, til litt mer alvorlige temaer. Jeg håper du liker den! Selv synes jeg den ble ganske så søt.
Thank you for all the great questions for my Q&A. In this video, I’m talking about everything from silly and fun things, to more serious stuff. I hope you like it! I think it’s pretty cute myself.

I'm Martine, a bubbly and talkative twenty-one-year-old who's currently living in London. I love friendly people, sad films, silly movies, photography and blogging. Especially blogging.

12 Comments

 1. I don’t doubt that there’s tons to do in London! I visited for the first time this past summer. I was only there for four days and there was so much I wanted to do. I got so overwhelmed! After the first day of my trip, I made peace with the fact that I wouldn’t be able to do everything I wanted to do, and instead made it a point to focus on what I was doing at the present, rather than think about what I wanted to be doing later. (I blogged about it too of course, if you want to check it out here ;)) // haha I love that your perfect day starts with lunch ;P and coffee of course! Relaxed days are the best. I mean, I’m all for big adventures, but I really cherish the slow moments too. // Don’t worry, I can’t even say “Au Bon Pain.” // YES SELF LOVE <3 <3 <3 It warmed my heart to hear about your journey with self love :') // You make a good point about vloggers and tea haha. You drank yours though! :3 Do you heat it up by… microwaving? Usually I fill my cup back up with freshly boiled water and make sure that there's more boiled water than lukewarm water so that overall it'll be hot :3 // I hang toilet paper like that too!!!!! // I like how you said cake, and then named pie, cheesecake, and ice cream. I'm the same haha. I don't really consider myself a cake person ;P I looove pie. I think it's because I never really had pie at home, so it's a novelty for me. // Also I just watched your Brighton vlog. 1. All the positive vibes. 2. KEEPCUP!!! I've been eyeing it for monthsss. The thing is, I already have a tumbler that I use all the time. But it's rather large, so I'm thinking of getting a medium sized KeepCup (12oz). I'll probably get one after I graduate from college in a few months and figure out a place I'll be for a longer time. -Audrey | Brunch at Audrey’s

  1. Thank you for this lovely comment, so nice to get to know you! I’ve never considered putting more boiled water in, because I just assumed it would make the tea really weak and just taste like hot water hmm… I need to try it out!

 2. Hei!

  Så utrolig god uttale du har, hvordan har den blitt slik? Du høres jo helt ut som en native speaker hehe. Veldig imponerende!

  Du virker veldig søt og det var gøy å bli litt bedre kjent med deg gjennom denne videoen. Det eneste jeg tenkte litt ekstra over, var det du sa om de som jobbet fulltid og studerte. Jeg forstår veldig godt at du er der for å være heltidsstudent og at du ønsker mer timer på dagen.

  Men du og vi er faktisk så heldige at vi får støtte fra staten, og mange fra foreldrene sine også for å ga råd til å gå på skole. I UK er utdanning virkelig et privilegium og en «luksusvare» for mange. Så mange MÅ jobbe seg i hjel ved siden av studiene for å få ting til å gå rundt. Så jeg synes det ble litt for «naivt» og «egosentrisk» å si det slik du sa det. Viktig at vi har litt perspektiv og tenker over hvor heldige vi er, og hvor mye de skulle ønsket og IKKE måtte jobbe fulltid ved sidene av studiene for å få det til å fungere. Du kan jo bare tenke deg hvordan det hadde vært, når du sier du føler deg stressa og overveldet av «bare» den arbeidsmengden du har nå.

  Vet du ikke mente det noe vondt med den kommentaren, men det ble litt for lite gjennomtenkt for min del til at jeg kunne la være å kommentere den haha. Håper ikke du tar det ille opp! Liker bloggen din og deg godt, men litt konstruktiv «kritikk» må være lov, tenker jeg 🙂

  Ha en fin dag!

  1. Tusen takk for så fin tilbakemelding! Jeg er helt enig i det du sier, og ser nå at jeg helt klart skulle vist mer refleksjon i videoen rundt det temaet, for det er jo helt sant som du sier; jeg er utrolig priviligert og heldig som har råd til å bo i London og klare meg på studielån, uten å måtte jobbe utenom sommerferien. Britiske statsborgere får også studielån, men det er sant som du sier at mange likevel sliter med å få det til å gå rundt, for det er utrolig dyrt å studere her i England, og forskjellene er langt større enn i Norge, så mange må klare seg på egenhånd uten økonomisk hjelp fra foreldre. Jeg burde så klart tenkt over dette, og unngått kommentaren om at man ikke kan ha fulltidsjobb og være fulltidsstudent på samme tid. Mange har jo rett og slett ikke noe annet valg, og jeg er veldig takknemlig for hvor heldig jeg er som lever så godt og tildels bekymringsfritt. Det jeg heller tenker at Universitetet burde gjøre er å samle flere av skoletimene på samme dag, slik at man heller har noen fulle dager, og noen dager helt fri. For da kan de som jobber gå på jobb halve uken og Universitetet den andre halvdelen. I fjor var det sånn at vi hadde én skoletime hver dag, fra fire til klokken seks på ettermiddagen, noe som var kjipt for studenter som bor langt unna og må pendle 1-2 timer én vei. Det tok dem derfor en hel ettermiddag bare for å delta på én skoletime. Jeg bodde, og bor, heldigvis veldig nært, så for meg var det kun kjipt fordi jeg følte dagene mine ble veldig tomme, og jeg gikk glipp av det Universitets-livet ettersom alt av kafeer og arrangementer var stengt på skolen når jeg startet for dagen, pluss at jeg gikk glipp av Society Meetings og treninger med sportslagene som foregikk på ettermiddagene. Men som jeg nevnte i videoen, det er jo tross alt flere titals tusen studenter på Universitetet, så jeg skjønner at det kan være litt kaotisk, og umulig å oppfylle viljen til alle studentene.
   Takk for kritikken, den trengte jeg, og takk for at du liker bloggen min! Håper du får en fin dag du også 🙂

 3. Du er så flink til å prate engelsk. Jeg tror du er britisk lissom. Hehe. Elsker videoene dine Martine. Og bloggen din, og instagram’en din. Du inspirerer. Også liker jeg at du er din egen fave babe.

 4. Så fin video! Og mange spennande tema – likte særleg godt det du sa om kor viktig det er å vere glad i seg sjølv. Eg er også 21 og føler, som du sa, at akkurat det med å vere fornøgd med seg sjølv er noko som har blitt mykje betre dei siste par åra – heldigvis! Blei også skikkeleg imponert over kor bra uttale du har, britisk er så fint og eg skulle ønske eg kunne snakke slik også, hihi. Eg har ikkje kommentert her inne før, men eg vil eigentleg berre seie at eg likar bloggen din veldig godt – du verkar så søt og inspirerande?

  1. Tusen hjertelig takk! Denne kommentaren gjorde meg skikkelig glad, det er så koselig å se hvem som er leserne bak statistikken, så hei, hyggelig å møte deg <3 Jeg er glad du også føler deg samme som meg, at vi blir mer selvsikre og komfortable med oss selv jo eldre vi blir. Det er jamen godt å ikke være tenåring lengre, haha!

 5. Takk for et reflektert svar tilbake på min kritikk! Jeg forstår veldig godt at du heller ønsker samlede timer og fulle dager. Og det er godt å høre du egentlig er klar over situasjonen for veldig mange briter. Jeg håper timeplanen blir mer pragmatisk de resterende semestrene dine.

  Men igjen, HVORDAN har uttalen din blitt så bra???? Haha.

  1. Haha, det var det da. Det kom egentlig helt av seg selv. Jeg snakket ganske godt engelsk før jeg flyttet (skikkelig nerd på skolen og språk var favorittfagene mine), og da jeg kom hit ble aksenten min mer britisk, uten at jeg egentlig merket det selv. Jeg tror også det har hjulpet meg mye å se på vlogs. Jeg har sett på britiske vloggere i årevis og det har nok påvirket måten jeg selv snakker. Så ja, det kom av seg selv egentlig. Noe som er mer bevisst er ordene jeg bruker, for jeg prøver å konsekvent å bruke det britiske vokabularet og ikke amerikansk. Men det blir plutselig litt kluss når jeg snakker meg venner med amerikansk aksent og de sier “pants”, “sweater” osv haha, for da blir jeg forvirret og gjør det samme som dem.

 6. Iiiik, gleder meg til neste video! Kan se på deg i evigheter, du er så kul, søt og snakker den råeste engelsken i verden. (Omg, nå tenkte jeg på min – flaut. Haha)

I'd love it if you left a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.