Oppskrift på matmuffins

For noen uker siden bakte jeg matmuffins, og jeg tenkte å dele oppskriften på bloggen. Det er grove muffinser med ost og skinke, som er perfekt i lunsjboksen på skolen eller til jobb, så kan man skjære opp litt agurk og paprika til. Disse muffinsene har ikke voldsom smak, men er veldig saftige og gode. Det kan være godt å ha ekstra smak i, i tillegg til det som står i oppskriften.

Jeg har tatt utgangspunkt i en oppskrift fra Tine, med justert og bakt med annet fyll 🙂

Matmuffins (1 of 5)

Ingredienser til deig:

3½ dl hvetemel

1 dl grovbakst mel

½ dl havregryn

½ ts salt

2½ ts bakepulver

50 g smør

2 dl mel

1 egg

Ingredienser til fyll:

Ønsket menge revet ost

Ønsket mengde skinkebiter

Tre skeer naturell yoghurt

En halv boks Philadelphia ost Sweet Chili

Matmuffins (2 of 5)

Jeg målte ikke en spesifik menge med ost og skinke, for jeg føler man må føle seg frem til det, noen liker masse skinke og ost, noen vil ikke føle at de spiser skinke med muffins rundt.

Obs: disse muffinsene smaker ikke “vanlig” muffins i det hele tatt, så ikke bli skremt bort av tanken på skinke i muffinsen. Matmuffins er en slags scones-variant av muffins. Veldig godt!

Matmuffins (3 of 5)

Fremgangsmåte:

Bruk middels store muffinsformer, som du ser på bildene brukte jeg små muffinsformer, og om jeg hadde brukt større, ville nok muffinsene blitt enda saftigere og bedre. Sett stekeovnen på 250 °C, og muffinsene skal stå inne i 10 minutter, kanskje noen få minutter ekstra om muffinsformene er ekstra store.

Bland mel, havregryn, salt og bakepulver i en bolle. Smelt smøret, og visp inn melk og egg i en egen bolle, før du heller det i bollen med tørre ingredienser. Så rører du inn skinkebiter, ost, yoghurt, og en god del philedelphiaost, du kan gjerne hakke opp paprikabiter og ha i muffinsene. Jeg tror det vil smake veldig godt, for de som liker varm paprika, det gjør nemlig ikke jeg, haha.

Matmuffins (4 of 5) Matmuffins (5 of 5)

Når muffinsene er ferdigstekte, og varme ut av ovnen, anbefaler jeg deg på det sterkeste å lage deg en kopp te, og smøre på philedelphiaost på toppen. Det smaker veldig, veldig godt 🙂

Ha en førnøyelig baking!

I'm Martine, a bubbly and talkative twenty-one-year-old who's currently living in London. I love friendly people, sad films, silly movies, photography and blogging. Especially blogging.

1 Comment

I'd love it if you left a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.