On my way to London

Checking in: Copenhagen Airport

Her sitter jeg da, på København flyplass, og venter på flyet mitt til London. Alarmen min ringte klokken fem i morges, etter tre deilige timer med søvn (not). Jeg reiste fra Bodø til Gardermoen uten å vite om jeg i det hele tatt ville komme meg videre. Pilotene truet nemlig med streik, så flyet mitt til London ble kansellert. 
//I’m at Copenhagen Airport now, waiting for my flight to London. My alarm went off at 5 this morning after I’d slept for 3 lovely hours (not). I travelled from Bodo to Oslo Airport without actually knowing if I would get to London. My flight from Oslo to London got cancelled because the pilots threatened to strike.

 

Du kan tro jeg var stressa da jeg satt foran PC’en i går og prøvde å booke om flybillettene, samtidig som jeg var nummer 90 i køen hos SAS kundeservice. Etter 40 minutter venting på telefonen (kom til plass 77..) oge en biltur til flyplassen i Bodø, fant jeg ut at jeg bare måtte pakke ferdig og fly til Gardermoen og satse på det beste.
//You should have witnessed my stress yesterday when I tried to rebook my tickets via the website, while I was on the phone with SAS customer service, as number 90 in the queue. After 40 minutes on the phone (I didn’t get further than place 77..) and a car ride to the airport in Bodø, I figured I’d just give up and finish my packing so I could get the flight to Oslo Airport and hope for the best. 


Men hey! Det løste seg jo! Med et godt humør og behjelpelige SAS-ansatte fikk jeg booket om til et fly via København. Plutselig satt jeg på flyet med nystekt ciabatta og varm kakao med krem på SAS sin regning. Gratis mat + Hamilton Soundtrack på ørene + en god bok = glad Martine. 
//But hey! It turned out just fine! I stayed cheery and got help from SAS employees to book another flight to London via Copenhagen. Suddenly I was on a plane, with a toasted Ciabatta and a cup of hot chocolate with cream as an apology from SAS. Free food + Hamilton Soundtrack in my ears + a good book = a happy Martine

✈️?☕️

Nå har jeg noen timer i København før jeg flyr videre til London. Der må jeg vente litt på Herman, som fikk ombooket til et annet fly enn meg, sånn at vi sammen kan manøvrere alle koffertene våre med på tuben til vårt nye hjem.
Now I need to wait a few hours in Copenhagen before I travel on to London. At Heathrow, I’m going to wait a bit for Herman who had to rebook for another flight than me. Together we’re gonna try to manoeuvre all our suitcases on the tube to our new home.
De neste dagene går til å komme på plass i London. Jeg gleder meg til en dag på IKEA med gjengen jeg bor med. Også håper jeg vi kan finne noen interiøartikler på bruktbutikker i byen. Her i huset tenker vi både på lommeboka og miljøet!
//The next few days I’m going to get things sorted in London. I’m looking forward to a day at IKEA with my flatmates. I’m also hoping that we’ll find interior items at second-hand shops. In this house, we’re thinking about both our economy and the environment!


Det tar en uke før vi får Internett installert, og det er ikke like morro. Men jeg har sikkert godt av litt avkobling fra sosiale medier. Lol neida hvem er det jeg lurer, jeg kommer til å makse mobildataen denne måneden også. Woop woop.

God helg kjære dere! Vi snakkes i London <3

//It’ll take a week before we get Wifi installed in the new house, and I’m not too pleased about that. I could probably do with a social media detox, so I guess it’s good for something. Who am I kidding though, I know I’ll just max my mobile data this month too. Woop woop.

Happy weekend everybody! I’ll see you again when I’m in London <3

I'm Martine, a bubbly and talkative twenty-one-year-old who's currently living in London. I love friendly people, sad films, silly movies, photography and blogging. Especially blogging.

3 Comments

I'd love it if you left a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.