Lost at sea

“Because there’s nothing more beautiful than the way the ocean refuses to stop kissing the shoreline, no matter how many times it’s sent away.” -Sarah Kay

Lost in the Swell
The Wanderer and the Sea
Untitled

Har du noen gang lest boken “Hvor gammel blir en bølge”?, hvis ikke så burde du det. Det er en barnebok, en veldig kort en også, så det tar knappe ti minutter å lese den. Likevel er det en helt fantastisk bok. Om sjøen, og bølgene, og om en gutt som har kreft og vet han kommer til å dø. Da lurer han på hvor lenge en bølge lever. Den er så nydelig, og tittelen i seg selv får det til å gå et sukk igjennom meg.

Det er mange sånne bøker jeg har lest som bare har nektet å slippe taket, som fremdeles sitter festet hos meg. Det er også “Hvem er Miriam?”, en novellesamling av flere norske forfattere. Jeg kjøpte den på biblioteket en gang for 5 kroner da de solgte gamle bøker. Det er den beste bruken av en femkroning jeg noen gang har hatt. De novellene kommer aldri til å forlate meg, og det som er poenget er at alle novellene er forskjellige  men handler om det samme, nemlig Miriam. Forfatterne fikk i oppgave å skrive en novelle om en ung jente med navnet Miriam, og av det ble det mange forskjellige Miriamer, og mange forskjellige familier, og historier. Helt genialt og veldig vakkert.

Har du lest noen av disse bøkene?

2 Comments
 • Kiwi
  Posted at 20:07h, 15 January Reply

  Åh, dette minte meg om en bok som jeg fant på skolebiblioteket en gang! Det var en novellesamling som het “Noveller bind 1”, skrevet av J.M.G Le Clézio. Aner ikke om den er bra, fordi før jeg rakk å låne den hadde den forsvunnet fra hyllen sin og den har enda ikke kommet tilbake… Men jeg har en følelse av at den er verdt å lese.

  Veldig fint innlegg, jeg er glad i sånne bøker som er korte men som likevel fester seg og blir der. Skal se om jeg finner “Hvor gammel blir en bølge?”. Takk for boktips 🙂

 • Ingvild
  Posted at 09:48h, 16 January Reply

  Den barneboken skal jeg så absolutt finne neste gang jeg er på jobb!! 😀 Iih, noe av det morsomste som fins er å gå på biblioteket og ha en tittel i hodet, forså å finne den på hylla. *fnis* Siste boken har jeg faktisk hørt om, jeg lånte den en gang i fjor, men det ble aldri til at jeg leste den selv om jeg hadde veldig lyst. Nå fikk jeg derimot ENDA mer lyst til å lese den! 😀

  Og jo forresten – tusen tusen takk for en kjempelang og hyggelig kommentar! <3 xxx

I'd love it if you left a comment