I have no idea who I am online

[one-half-first]

De siste månedene har jeg hatt en pågående blogge-krise. Håpet om hva jeg vil gjøre med bloggen, og tanken på hva jeg faktisk har lyst til å utføre er konstant motstridende, og jeg klarer ikke finne ut hva jeg vil. Vil jeg blogge  sjeldent, men skrive gode og lange innlegg med vakre bilder? Vil jeg blogge ofte og dokumentere livet mitt i det jeg lever det? Vil jeg prøve å tilby noe verdifullt på bloggen slik som tips og guider, eller vil jeg bare fjase og vase om tanker og følelser? Jeg aner ikke ass, og det er skikkelig irriterende å ikke klare å finne ut av det. Foreløpig gjør jeg litt av alt, men publiserer kun en liten prosent av det jeg skriver og produserer – både på bloggen og ellers på Sosiale Medier (*kremt* Instagram). Jeg snakket med en venninne i helgen som også driver blogg, og vi kom frem til at jeg egentlig ikke aner hvem jeg er på Internett. Jeg har blogget så lenge, og endret meg så mye i løpet av årene at nå har jeg mistet snøringen på hva jeg egentlig viser frem på blogg og sosiale medier. Er jeg meg selv på Internett? Hvis ikke, hvordan viser jeg frem alle sidene av meg selv på samme tid, uten å forvirre folk? Er det i det hele tatt mulig, eller må jeg holde meg til en nisje?

Jeg orker ikkeee.

For å være ærlig føler jeg meg mye mer motivert til å fokusere på Youtube-kanalen min for tiden, for der føler jeg at jeg kan starte fra scratch, være autentisk uten å tenke på hva jeg allerede har etablert av innhold og image. Men det er også skremmende, for jeg vet ikke hvordan jeg kan være helt meg selv uten å overtenke det på video heller.

Jeg har dessverre ingen konklusjon til dette innlegget, jeg ville bare dele tankene mine. Hva tenker dere om dette? Klarer du å være deg selv på Internett?

[/one-half-first]
[one-half]//The last few months I’ve had an ongoing blogging crisis. My hopes for what I want to do with my blog, and the thought of what I’m actually willing to do is in constant battle, and I can’t figure out what I want. Do I want to put up blog posts rarely, but make them extensive and high quality with nice pictures? Or do I want to blog often and document my life as I’m living it? Do I want to give value to my blog in the shape of advice and guides, or do I just want to be silly and write about thoughts and feelings? I have no clue, and it’s really frustrating me that I’m not able to figure it out. For the moment I’m doing a bit of everything, but only posting a small percentage of everything I write and produce – both on my blog and other Social Media outlets (*cough* Instagram). I was talking to a blogger friend this weekend and we came to the conclusion that the problem is that I don’t really know who I am online. I’ve been blogging for so long and changed so much in those years that I don’t really know what I’m portraying on my blog on Social Media. Am I truly myself online? If not, how can I show all the sides of me at the same time without confusing people? Is it even possible, or do I have to stick to a niche?

Ughhh.

To be honest, lately, I’ve been feeling more motivated towards my Youtube-channel than my blog. On Youtube, I feel like I can have a fresh start and be authentic without worrying about what I’ve already established in form of content and image. But then again, I don’t know how to be completely myself on video without overthinking that as well.

Unfortunately, I don’t have a conclusion to this blog post, I just wanted to share my thoughts and I guess I’ll figure it out eventually. What do you think about this topic? Are you able to your authentic self online?

 

[/one-half]

Peace out
5 Comments
 • Carina
  Posted at 20:53h, 23 October Reply

  Ååååå, Martine, jeg kjenner meg SÅ godt igjen i dette. Tror dette er grunnen til at jeg har byttet domene sikkert tjuetre ganger – behovet for å starte fra scratch og bare nullstarte hele blogginga. Men jeg er sikker på at du kommer til å finne ut av det, og jeg kommer til å følge deg på veien ♥︎

 • Carina Behrens
  Posted at 20:54h, 23 October Reply

  Og PS: ELSKER bildet ?❤️

 • Caroline Ingebrigtsen
  Posted at 15:53h, 24 October Reply

  Jeg føler at jeg er meg selv på internett, og det er ikke alltid like hyggelig – haha. Jeg føler på at jeg burde holde mer tilbake.

 • Elise
  Posted at 18:25h, 24 October Reply

  Jeg kjenner meg også utrolig godt igjen i dine tanker.Har i likhet med Carina byttet domene et utall ganger og sliter med å finne meg selv, men jeg tror det beste er å gi litt slipp på den indre kritikeren og levere innhold så godt man kan, basert på det man ønsker å formidle i øyeblikket.

 • Audrey
  Posted at 03:38h, 25 October Reply

  I totally get what you mean! I think it’s an unrealistic expectation to portray our full selves online; there are simply too many facets to each of us! Just because we only portray a part of ourselves online doesn’t mean that we’re any less ourselves. This perspective has helped me be kinder to myself about the content I create. One way I balanced my desire to create extensive/high quality content vs shorter content as I go is that I would share weekly updates on Monday and more refined content on Wednesdays. That way I didn’t have to choose between them, and I found that I could manage creating this amount of content weekly. Lately I haven’t been able to keep up with creating this amount of content weekly and I don’t have a regular blogging schedule anymore, but I’m not beating myself up about it. Blogging has always been a space for creative expression that makes me feel free and happy, so I think its important to give myself the luxury of doing whatever I want on my blog, whether or not that will help “grow my blog/audience” or whatever. Anywho, good luck with blogging or vlogging or both! Follow your heart and continue experimenting <3 -Audrey | Brunch at Audrey’s

I'd love it if you left a comment