Hvordan lage iskaffe

Jeg er ikke spesielt flink, eller glad i, å bake eller lage mat. Men noe jeg elsker er å lage sånne småting, kjeks, mikrobølgeovnmat eller forskjellige drikker. Sånn som iskaffe! Her er min oppskrift for iskaffe, det er det letteste i verden og smaker helt herlig. Lykke til!

1

Ingrediensene du trenger er:

  • Vaniljeis
  • Melk
  • Kaffepulver
  • Varmt vann
  • Smakstilsettning (for eksempel oboy eller sjokoladesaus)
  • Isbiter

Og en blender for å blande alt og glass å ha iskaffen i 🙂

2

Først lager du en kopp med sterk kaffe, litt sterkere enn du vanligvis skulle hatt den om du skulle ha drukket den, det er for å få mest smak.

3

Så tar du noen kuler med vaniljeis i blenderen. Skal du bare ha et glass med iskaffe trenger du kanskje to-tre kuler og skal du ha flere glass må du bare doble mengden. Nå kan du tilsette smakstilsetning, jeg brukte fire skjeer med oboy til denne iskaffen, men syntes egentlig det passer best med sjokoladesaus eller karamelltilsetning.

4

Så heller du den varme kaffen i blenderen, og nå er det viktig at du handler raskt. Rett etter tar du tre eller fire isbiter oppi blenderen før du setter på lokket og slår på blenderen. La alt knuses sammen til det ikke er noen klumper igjen og heller den kalde drikken over i et glass. Det er godt å legge i en isbit i glasset, toppe alt med krem og så oboystrøssel. Eller bare drikke iskaffen med det naturlige skummet som kommer på toppen. Sååå godt, og bare husk å drikk den med det samme, det er da den smaker godt. Kos deg 🙂

5 6

Vil du ha flere sånne innlegg? Liker du iskaffe?

I'm Martine, a bubbly and talkative twenty-one-year-old who's currently living in London. I love friendly people, sad films, silly movies, photography and blogging. Especially blogging.

3 Comments

  1. Nam <3 Liker egentlig ikke kaffe, men dette ser jo bare såå godt ut at jeg tror jeg må prøve likevel 🙂 Takk for oppskriften!

    1. Det smaker virkelig ikke kaffe, for jeg liker heller ikke kaffe! 🙂 Det smaker mer søt sjokolade/melk aktig, og er supergodt.

  2. NAAAAAM!! Dette skal jeg så absolutt prøve ut en gang… 🙂 Og så iskaffe som er så gooodt! Egentlig er jeg ikke noen fan av kaffe (svart kaffe, da), men sånne smakfulle varianter som iskaffe, frappucino eller latte er herlig! <3

I'd love it if you left a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.