Filmanmeldelse: Sweet November

I går kveld så jeg en fin film med familien, da tenkte jeg med meg selv at jeg virkelig burde få i gang noen bok- og -filmanmeldelser på bloggen. Jeg elsker filmer og bøker, og jeg elsker å skrive om det, så hvorfor ikke?

“Sweet November” handler om Nelson Moss, en forretningsmann som kun bryr seg om jobben sin. Han er en arrogant drittsekk som ignorerer kjæresten sin, og har heller ingen familie eller gode venner. En dag når han må ta en test for å beholde bilsertifikatet, hvisker han til en dame foran seg og ber henne om å svare på et av spørsmålene til prøven. Dette fører til at damen, som senere viser seg å være Sara Deever, blir fratatt prøven og beskyldt for juks, mens Nelson kan fortsette. Han ofrer seg ikke for Sara, og innrømmer heller ikke at det var hans feil.

Sara finner Nelson igjen etter prøven og konfronterer han. Hun ber han om å tilbringe en måned med henne på løftet om at hun vil forandre livet hans til det bedre. Etter mye mas går Nelson med på dette, fordi han syntes Sara er en interessant kvinne, og noe lignende har han aldri har møtt før.

Gjennom den måneden innleder de et slags merkelig kjærlighetsforhold, og samtidig som Nelson etter hvert forandrer seg får han også vite mange ting om Sara. Nelson blir Saras “November” og må følge hennes regler for å bli en bedre person, men ting går ikke helt som planlagt..

Sweet November

Jeg syntes denne filmen var veldig fin. Historien er original og velskrevet og karakterene er helt utenom noe jeg har sett på film før. Jeg liker settingen veldig godt, og det er mange fine og triste ting som skjer i løpet av filmen. Dessverre likte jeg ikke starten i det hele tatt. Det tok lang tid før filmen begynte å få den morsomme, søte og fine siden, og i starten syntes jeg bare begge karakterene var for sære til å kunne være virkelig. Historien virket ikke særlig realistisk i begynnelsen og det var så vidt jeg skrudde av TV’en, noe som ikke er et bra tegn.

Likevel er jeg veldig glad jeg ble igjen og så på filmen, siden de andre hendelsene gjorde virkelig opp for starten. Det er mange fine historier flettet inn i filmen, men Nelson og Saras er helt klart den fineste. Det er også spenning og mye humor og slutten er veldig uventet og bra, i mine øyne.

Virkelig en film som er verdt og se hvis du liker feelgood-filmer, romantiske komedier eller de litt spesielle 🙂

Har du sett denne filmen? Hva syntes du om film- og -bokanmeldelser på bloggen?

1 Comment
  • Wondergirl
    Posted at 21:24h, 27 November Reply

    Så også den filmen på tv, og synes personlig den var veldig søt!

I'd love it if you left a comment