En dag i Shoreditch

Jeg og mine to nye venninner har tatt på oss oppdraget å utforske så mange nye plasser som mulig i denne fremmede byen vi bor i. Vi avtalte derfor for å møtes til frokost en morgen, og med en turistguide for London, toast og eggerøre, og hver vår kopp med kaffe, bestemte vi oss for at “Shoreditch, det høres ut som et kult område?!”
En dag i Shoreditch
En dag i Shoreditch
En dag i Shoreditch

Vi hadde knapt gått inn den første svingen i Shoreditch da regnet begynte å hølje ned. Som den bodøværingen jeg er går jeg aldri rundt med paraply, så det endte med at vi måtte løpe til nærmeste kafé og søke ly ved lite bord i hjørnet. Kakaoen kostet 2 pund, og hele kafeen i seg selv var kunst, dekorert med urbane og sære malerier over alle veggene.

En dag i ShoreditchEn dag i Shoreditch
En dag i Shoreditch

Vi vandret i gatene, og stoppet innom små og store butikker som solgte bøker, blomster, vinylplater og malepenler. Etter hvert begynte butikkene å stenge og de mørke skyene kom tettere og tettere. Vi tenkte på å finne veien til tubestasjonen igjen, men plutselig snublet vi over et matmarked. Markedet er visstnok åpen hver lørdag, og her hadde de variert, billig og kjempegod mat. Mellom matbodene var det benker, bord og trær med lyskuler som slynget seg opp i greinene. Utrolig koselig, med fengende musikk fra høyttalerne og mennesker med øl i hendene som skravlet og lo.

En dag i Shoreditch
En dag i Shoreditch
En dag i Shoreditch

Da vi gikk oppover gaten passerte vi den ene kule baren etter den andre. Klokken var kun syv på ettermiddagen, men det virket som utestedene hadde en hel del gjester allerede. Vi kikket inn på mennesker i godt humør som nikket til musikken med drinker i hendene, og bestemte oss for at hit må vi gå ut en kveld. Det gjorde vi allerede i går natt da vi besøkte utestedet XOYO i Shoreditch. Musikken var ikke helt min smak (jeg må kunne danse til den), og forkjølelsen jeg har hatt i kroppen den siste uken har enda ikke bedret seg. Likevel var det gøy, for drinkene var billige og jeg fikk nattmat som jeg snikspiste i uberen på vei hjem. Det var digg det.


En dag i Shoreditch
En dag i Shoreditch
En dag i Shoreditch

Shoreditch er også plassen hvor Alexandra Savior holdt konserten sin. Herman kjøpte billetter og så endte vi opp på gig en torsdagskveld, med Rum and Coke i den ene handa og hverandres i den andre. Etterpå spiste vi kjempegod pizza på den bittelille restauranten Slice, før vi tok tuben hjem til Platt Hall. Jeg begynner å like Shoreditch altså!

I'm Martine, a bubbly and talkative twenty-one-year-old who's currently living in London. I love friendly people, sad films, silly movies, photography and blogging. Especially blogging.

4 Comments

  1. Assa….levva livet, som vi sier på trøndersk! Så sjukt fint og deilig. Ooooog hører rykter om at du skal blogge hver dag fram til jul!?? 😀 Eller ut året. imponereendee

  2. fint fint! har bare vært i london en gang, og da brukte jeg sikkert halve tiden i oxford street, inne på topshop. vet ikke helt hva jeg tenkte på for fem år siden hahah.

    1. Hahah, ja, men det er vanlig! Det er det jeg og har gjort de gangene jeg har besøkt London tidligere. Men nå når jeg bor her prøver jeg å utforske litt mer enn de typiske turistplassene. Jeg har faktisk ikke sett Big Ben enda og jeg har vært her i flere uker nå haha!

I'd love it if you left a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.