Blant rader på rader med bokhyller

Blant lange rader med bokhyller, store, røde stoler med utsikt mot vinduet og finværet ute og de mye eldre studentene, satt jeg i dag og  bladde i bøker om skrivetips, hvordan skrive store oppgaver og andre ting jeg ikke skjønte så mye av. For da klassen min var ferdige med å se på et foredrag om naturfag med en komisk vri, så valgte jeg heller å nyte noen timer på Universitetets bibliotek i stedet for å ta bussen hjem med det samme. Biblioteket på universitetet er nok det nest fineste jeg har sett fra innsiden, det fineste er selvfølgelig det gamle biblioteket som står i København. Det er noe med bibliotek som jeg elsker. Stillheten, den behagelige roen. Menneskene som er så forskjellige, men alle har samme oppgave foran seg, å lese i bøker. Og selvfølgelig alle de nydelige ordene, og lange setningene, som er trykt fast på mangfoldige hvite sider, plantet mellom to permer og satt i en bokhylle med likesinnede bøker. Om du kan si det på den måten. Bare ved å gå noen få meter gjennom bokhyllene kan man suge til seg så mye inspirasjon fra titlene til gamle, nye, og utenlandske bøker. Den lille skriften på baksiden lokker til seg blikket og får deg til å ville lese hva boken handler om, for så å åpne boken å bla i noen sider. Kanskje du til og med tar den tilbake til plassen du sitter på, for å fordype deg enda mer i denne ukjente boken, skrevet av en foreløpig ukjent forfatter.

Denne boken likte jeg utrolig godt. Ble så inspirert til å skrive da jeg leste tipsene til Sissel Lie, og det var så mye nyttig å lese om der! Både om skrivefryd og skrivegru, og tips til når du har skrivesperre, noe jeg har akkurat nå, når det gjelder historier og slikt. Forfriskende med litt nye tanker om ting og tang! Så hadde det ikke vært for at man måtte ha studentbevis for å låne ting på det biblioteket ville den boken ligget i fanget mitt nå.

Hva liker du med bibliotek? Eller liker du ikke bibliotek i det hele tatt?

5 Comments
 • Lyra
  Posted at 17:13h, 25 September Reply

  Er det flere biblioteker i Bodø enn det der med Ludvigs bruktbokhandel? o_o
  det visste ikke jeg.. ahaha.

  Jeg elsker biblioteker C:
  Jeg klarer ikke å beskrive hva akkurat nå fordi jeg er i lykkerus over at jeg og Val skal på GREEN DAY KONSERT EWJQSCHXJEQLDASNCXDW

 • Lyra
  Posted at 19:06h, 25 September Reply

  SV: Jeg sitter og nesten får ikke puste fordi jeg er så utrolig glad for at jeg skal få se FAVORITTBANDET mitt liksom!!! EPIC SHIT! Jeg er helt sånn “EHGQJABFDNS#EQWAS” C:
  Jeg gleder meg så utrolig mye! Konserten er ikke før 30. juni, men jeg liker å ta sorger og gleder på forskudd. Det gjør alt så mye morsommere(selvom alle bare “IKKE TA SORGEN PÅ FORSKUDD!!!! IKKE TA GLEDEN PÅ FORSKUDD!!! D:< screw the ruleees xD)

  ahahah det er jo genious da! jeg pleier bare "Men jeg .. Awwweqwrafdjsaz". også eier jeg alle og kommer med ting til hun fransklæreren fra frankriket som ikke er norsk som ikke skal være der for alltid og er litt sånn turist, at hun ikke må dra til Bodø fordi der er det kaos og folk som kjører rundt i handlevogner(som er sant), også sa jeg "one does not simply walk into Bodø". ahahah jeg owner…

  (og jeg elsker å le av mine egne vitser ahhaha, FOR JEG ER SÅ GODDAMN MORSOM)

  ps. Skal vi sees i høstferien en gang? jeg har nemlig ferie nå etter helga! kommer rett opp til bodø!

 • Marthe Eline Hardy
  Posted at 12:42h, 26 September Reply

  Ah, elsker biblioteker jeg også! Home is were your heart is, eller noe..

 • ingeborg
  Posted at 14:48h, 26 September Reply

  Je elsker alt vd biblioteker de er stille og fulle av det beste i veren nemlig bøker både store og små fra fatasy til alvår og komikk,både tykke og tynne og fra lettleste til lange med mange kapittelell elsker dem allesamen.

 • Kiwi
  Posted at 15:58h, 26 September Reply

  Åh, jeg elsker også biblioteker! 😀 Det er noe med den stillheten, og bøkene så klart. Jeg synes det er så koselig å sitte i de små sofaene eller traske rundt i de ulike avdelingene med romaner og diktbøker og faglitteratur og alt som hører med. Jeg kunne omtrent bodd på et bibliotek, aller helst i novelleavdelingen xD Det er et slags “stille fellesskap” der liksom… Kjempefint innlegg, og den boka så veldig interessant ut 🙂

I'd love it if you left a comment