Avhengighetsskapende bøker

For tiden leser jeg barneboken Hesten og hans gutt, som er skrevet av C.S Lewis. Det er en veldig koselig roman, og siden jeg aldri leste den som barn, har jeg lyst til å gjøre det nå, før voksenlivet begynner, og det barnslige sinnet er borte for godt. Likevel tok jeg nettopp en pause fra boken, og den ble lagt til min alt, alt, aaalt for lange liste over bøker jeg har “pause” fra. Vel, den listen inneholder bøker jeg ikke har åpnet på flere år, og neppe kommer til å åpne noen gang igjen. MEN, jeg skal virkelig lese ferdig hele Narnia-serien, jeg måtte bare la den ligge foreløpig.

Noras avslutning (16 of 16)

Jeg skal nemlig kjøre bil helt til Lavangen i dag, og det er rundt 8 timer i bil. Det er veldig mange timer! Derfor trenger jeg å ta med en bok som jeg kan bli fullstendig oppslukt i, og som er spennende å lese i mange timer i strekk. Jeg tenkte lenge over hvilken bok jeg ville ta med, og gikk igjennom bokhyllene mine flere ganger. Til slutt valgte jeg City of Glass, den tredje boken i en slik fantasy-serie, med kjærlighet, drama og spenning. Perfekt! Jeg har lest de to første bøkene, og vet at det kommer til å bli en fryd å lese denne boken i alle disse timene jeg har til rådighet. Det er nesten så jeg har lyst til å begynne å lese nå med det samme, men da går jo hele planen min i vasken, ettersom jeg virkelig trenger den til bilturene. Både på veien til Lavangen, og hjem igjen. Får bare håpe 500 sider med spenning, romanse og udødelige vesener holder til de sammenlagte 16 timene. Satser på at det blir litt soving også, hvis ikke kan det bli noen ekstremt lange bilturer.

Noras avslutning (15 of 16)Noras avslutning (14 of 16)

Hvilken bok ville du valgt å ta med deg til en slik reise?

1 Comment
  • Ingvild
    Posted at 08:58h, 22 June Reply

    Ekspert på å rødme – det er min all time favourite bok når det kommer til bøker jeg kan lese når som helst, hvor som helst. Den passer UANSETT. Jeg er så utrolig glad i den boken, har lest den x antall ganger siden første gangen, da jeg gikk i syvende klasse haha!

    GOD TUR! Ps, hvor er forresten Lavangen..? haha

I'd love it if you left a comment