5 Advice For How To Deal With Stress

[one-half-first]De siste par søndagene har jeg snakket med dere i mitt Sunday Positivity blogginnlegg om at jeg føler meg ganske stresset og overveldet for tida. I dag tenkte jeg derfor å snakke litt om hvordan jeg prøver å takle dette stresset!

Først og fremst – legg fra deg telefonen din i et annet rom

Mobilen min gir meg en enorm menge stress og følelse av rastløshet, fordi jeg konstant fikler med den i stedet for å fokusere på det jeg egentlig holder på med. Hvis jeg kjenner meg spesielt stresset legger jeg fra meg telefonen på soverommet, og så går jeg på kjøkkenet for å lage en kopp te. Deretter setter jeg meg ned i stuen for å drikke teen min i stillhet, sånn at jeg kan få ro til å tenke skikkelig gjennom det jeg har å gjøre, og hvordan jeg best skal få det gjort – uten å bli distrahert av telefonen min.

[/one-half-first]
[one-half]//The past few weeks in my Sunday Positivity blog posts I’ve shared with you how I’m feeling stressed and overwhelmed. Today I thought I’d do a quick talk about how I’m trying to deal with this stress.

First of all – put your phone in another room

My phone is causing me an overwhelming feeling of restlessness and feelings of stress because I’m constantly fidgeting with it instead of concentrating on what I’m actually doing. If I’m feeling particularly stressed I leave my phone in my room, and go to the kitchen to make myself a cup of tea. Then I sit down to drink this cup of tea in peace while I’m slowly thinking over the things I need to do and how I’ll go about doing them – without getting distracted by my phone.

[/one-half]

Portrait of me sitting at a table in front of a computer

[one-half-first]

Nummer to – placeboeffekten funker

Okei, så jeg har alt nevnt en kopp med te, men en annen liten ting jeg liker å gjøre er dette; jeg handler inn te som sier “beroligende te” eller “sovete” på innpakningen. Jeg kjøper te uten kaffein, og prøver å ikke ha noe sukker i. Mest sannsynlig har ikke denne teen noen merkbar effekt på kroppen i det hele tatt, men bare det at jeg drikker te som er ment for å berolige meg gjør at jeg føler jeg gjør noe aktivt for å dempe stresset mitt. Det funker!

Nummer tre – gå en tur

Vi nordmenn elsker jo å “gå på tur”, og det er jo helt klart for en grunn. Hver søndag kan du høre meg mase på Herman om å bli med meg ut, kun for å gå en tur. Han sier som regel nei, fordi han alltid synes det er for kaldt ute, men da går jeg bare alene. Vanligvis liker jeg å lytte til musikk når jeg går et sted, men disse gåturene hvor jeg bare vandrer for turens skyld liker jeg heller å lytte til fuglekvitter, vinden, og min egen pust. Jeg går aldri særlig langt, og er som regel hjemme igjen etter et kvarter, men det er akkurat nok for å gi hjernen et lite pusterom.

[/one-half-first]
[one-half]

//Second – placebo effect all the way

Okay, so I already mentioned a cup of tea, but here is another little thing that I like to do; I buy tea that is stapled as “calming tea” or even “sleepy tea”. I get tea without caffeine and try to not put any sugar in it. This tea might not do anything at all, but the placebo effect of feeling like I’m doing something active to calm myself really works. Try it!

Third – go for a walk

This might be a very Norwegian thing to do, but I love going for a walk just for the sake of it. Nearly every Sunday you’ll hear me nagging my boyfriend to go outside with me, just to walk. He usually says no because it’s always too cold for him, but even then I’ll go on my own. I usually like listening to music when I’m walking somewhere, but on these walks, I find it best to just listen to the birds, the wind, and my own breathing. I don’t even walk that far, I’ll be back in fifteen minutes, but it’s a lovely break for the brain.

[/one-half]

[one-half-first]

Nummer fire – ta et bad

Å bade er løsningen for alt, er du ikke enig? Hvis du ikke har muligheten til å ta et bad akkurat midt i stresset, skriv det opp sist på gjørelisten din for dagen. Det jeg liker å gjøre er å sette et spesifikt tidspunkt, for eksempel ni på kvelden, og så lover jeg meg selv at jeg skal gjøre så mye jeg kan før klokken ni, og når tiden kommer skal jeg legge fra meg arbeidet og ta et bad. Det er både en fin måte å hjelpe på stresset, også er det en god motivasjon for å få gjort det man må gjøre!

Nummer fem – legg vekk bekymringene

Dette er den aller vanskeligste, men også den som vil hjelpe mest. Det er nok umulig å bare slutte å bekymre seg, og det er derfor vi stresser sånn. Det jeg gjør i stedet, er å anerkjenne at jeg tross alt har en grunn for bekymringen min, og jeg respekterer hvorfor jeg bekymrer meg. Som regel stresser jeg over skolearbeidet mitt, fordi jeg bekymrer meg for at jeg ikke vil bli ferdig med det i tide. Dette er jo en helt legitim grunn til å bekymre seg, så jeg tar den seriøst, men jeg anerkjenner også at den ikke egentlig vil hjelpe meg når det kommer til å faktisk gjøre arbeidet mitt.

Derfor tar jeg en mental samtale med meg selv når jeg først har anerkjent grunnen til bekymringene mine, hvor jeg rett og slett sier til meg selv; “Jeg forstår at dette er en legitim bekymring, men dessverre har jeg ikke tid til det akkurat nå, så jeg om-booker den til klokken fem i morgen ettermiddag”. Så går jeg tilbake til å fokusere 100% på arbeidet mitt, nå når jeg vet at jeg skal ta meg av bekymringen senere. Det morsomme er at jeg som regel aldri tar denne avtalen på alvor, men det at jeg lurer meg selv til å utsette bekymringene gjør at jeg faktisk klarer å mentalt legge dem bort. Et lite tips fra meg!

Forhåpentligvis kan dette være til hjelp neste gang du føler deg stresset! Har du noen råd til meg også? Jeg vil gjerne høre dem, for som du kan se er jeg en riiimelig stressa person.

[/one-half-first]
[one-half]

//Fourth – take a bath

Baths are just the remedy for everything, aren’t they? If you’re not able to take a bath right there and then, put it on your to-do list at the end of the day. What I like to do is set myself a specific time, like 9 pm, and then I promise myself to do as much as possible before then, and then at exactly nine, I’m going to stop doing my work and have a bath. It’s both a future stress reliever and a great motivation!

Fifth – put your worries away

This is the most difficult one, but it’s the thing that helps the most. It’s impossible to just stop worrying, and that’s why we’re stressing so much. What I do instead is acknowledge that I’m worrying for a reason, and take that worry seriously. Maybe I’m stressing about my uni work because I’m worried that I won’t be able to finish it on time. This is a legitimate worry, so I take it seriously, but I also acknowledge that worrying is not going to help me at all when it comes to actually doing my uni work.

That’s why, when I’ve acknowledged exactly what I’m worried about, I have a mental conversation with the worry where I say “I know that this is a legitimate worry, but unfortunately I don’t have time for it at this precise moment, so I will re-schedule you for tomorrow at 5 pm” and then I go back to doing my work, focusing 100% on it now that I’ve re-scheduled my worry for later. I usually never take the worry up for our appointment, but it still works. A lil’ mental trick of mine!

Hopefully, this can be of help next time you’re feeling stressed out! Do you have any advice for me? I’d love to hear them because as you can see from reading my blog – I’m one stressed out gal.

[/one-half]

5 Comments
 • Audrey
  Posted at 18:50h, 24 March Reply

  All the time you spend worrying could definitely be better spent actually doing something! That was something I didn’t discover for myself until mid-high school. There’s this quote I love: “Today is the tomorrow you worried about yesterday,” which is also to say that today you are here and you are fine and you didn’t need to worry about it. Some ways I like to deal with stress are 1. walking (me too!), 2. showering (refreshing!), and 3. napping (cure all 😛 ) -Audrey | Brunch at Audrey’s

  • Martine Skaret
   Posted at 16:24h, 31 March Reply

   That’s such a good quote. For me it kind of says “today is the day to do something about the things you were worried about”, like take some steps to change things maybe. It feels motivational!

 • Luisa - La Mar
  Posted at 23:56h, 30 March Reply

  Veldig gode tips! Skulle gjerne hatt badekar, for det er liksom det eneste trikset jeg ikke kan ty til her. Men en dusj og litt spa er jo ikke feil det heller da 🙂

 • Elin
  Posted at 11:52h, 02 April Reply

  Det var veldig mange fine tips. Det med å ta ett bad eller drikke te synes jeg også er veldig beroligende. Har ikke badekar selv, men tar ofte ett bad da jeg er hjemme hos foreldrene mine.

I'd love it if you left a comment