10 things I wanted to do in October – what did I actually do?

Bloggere skriver lister hele tiden, men gjør vi egentlig de tingene vi lister opp at vi skal gjøre? Jeg tar en titt på listen jeg selv skrev for oktober. Hva fikk jeg egetlig gjort i denne måneden som nettopp suste forbi?
//Bloggers write lists all the time, but do we really do the things we say we’re going to do? I’m taking a look at my own list for October. What did I actually get done this month that flew past us?
iPhone snaps from October
Sneaky selfie + Retro doubledecker bus in Soho
 • Besøke Kew Gardens. Jeg dro dit, og det var så mye bedre enn forventet! Jeg hadde tidenes herligste dag der, og jeg filmet det hele til en vlogg for Youtube.
 • Feire Halloween. Vi fikk ikke skjært ut gresskar, men Halloween ble feiret likevel. Jeg hang pynteskjellett fra vinduskarmene, teipet “Zombie Zone” bannere på veggen, og fylte rommet med ballonger i oransj, hvit og svart med motiv av gresskar og spøkelser. Vi hadde til og med et skilt hvor det sto Halloween Party, og små skåler formet som gravsteiner med “R.I.P” på fylt med popkorn og potetgull. Også spilte vi Harry Potter Cluedo! Det var en morro kveld.
 • Besøke kafeen Yumchaa. Jeg prøvde å finne frem til Yumchaa som Carina tipst meg om i Camden, men klarte å gå rett forbi kafeen uten å se den. Noen dager senere dro jeg på Yumchaa i Soho, bestilte en blåfarget te og skrev en artikkel til skolen. Jeg koste meg. Og ja, teen var knæsj blå, helt merkelig.
 • Tenne stearinlys. Jeg fikk tent et par stearinlys på soverommet, men håper å kjøpe et par til stuen også. Jeg elsker stearinlys.
 • Lage mat med tofu. Vet dere hva, jeg føler jeg har fått skikkelig grep på tofu nå. Denne måneden har jeg laget tofu-scramble, tofu-burger, tofu-bacon (ikke så veldig godt, men gøy å prøve) og ikke minst min nye favorittrett; fritert tofubiter. Mmm. Gled dere til Vegtober-videoen min kommer ut, sier jeg bare! Såå mange gode middagsretter uten kjøtt.
 • //Visit Kew Gardens. I went there, and it was even better than I thought it would be! I had the most lovely day, and I even filmed a vlog for my Youtube channel while I was there.
 • Celebrate Halloween. We didn’t carve any pumpkins, but Halloween got celebrated nevertheless! I hung decorative skeletons from the windowsills, put “Zombie Zone” banners on the walls and filled the room with orange, white and black balloons with illustrations of pumpkins and ghosts. We even had a sign that said “Halloween party”, and buckets shaped like gravestones that said “R.I.P” filled with popcorn and crisps. We played Harry Potter Cluedo, it was a great night!
 • Visit the coffee shop Yumchaa. I tried to find the Yumchaa that Carina told me about in Camden, but I managed to walk right past it without noticing it. However, a few days later I went to the Yumchaa in Soho. I sat down, ordered a blue-coloured tea and wrote an article for uni. It was a nice time. And yes, the tea was bright blue, super weird.
 • Light candles. I lit a few candles in my bedroom, but I’m planning on buying some more candles for the living room. I lovem.
 • Cook food with tofu. I’ll tell you what, I feel like I’m really getting the hang of tofu. This month I’ve made tofu-scramble, tofu-burgers, tofu-bacon (I didn’t like it that much, but fun to try out), and not to forget about my new favourite dish; fried tofu pieces. Mmm. You’ve got every reason to look forward to my Vegtober-video. Sooo many delicious dinner meals without meat!
iPhone snaps from October
A cold autumn day in Hyde Park + This picture of my bf melts my heart
iPhone snaps from October
Constanca and I dressed up as matching mermaids for the costume party! + I felt so happy reaching this Tube station
 • En kopp kaffe og spasertur i Hyde Park. Herman og jeg dro kanskje ikke på denne daten i oktober måned, men første helg i november gjelder vel? Vel, spaserturen vår i Hyde Park var dritkald, og cappuccinoen jeg kjøpte smakte utvannet melk, så jeg kastet den. Herman var irritert fordi han frøys, og jeg var irritert over å ha kastet bort 3 pund på en kaffeløs kaffe. Vi ga opp Hyde Park rimelig fort, og hoppet på en buss til Oxford Street for å titte på julepyntede butikker. Daten så ut til å ende dårlig, men ble heldigvis skikkelig fin til slutt <3
 • Kle meg til høsten. Oh yes. Jeg føler meg tidvis som en fashionista her jeg sprader rundt i Londons gater. Og andre dager føler jeg meg som en potet, pakket inn i alt for mange lag med klær. Sånn er livet i de kalde månedene, haha.
 • Gå på National Portrait Gallery. Jeg fant ut av klassen min og jeg skal besøke dette museumet i slutten av november, så jeg droppet rett og slett å dra! Brukte heller helgene mine på de andre tingene jeg ville gjøre i oktober, så kan jeg spare National Portrait Gallery til utflukt med skolen.
 • Starte opp en spalte på bloggen. Skal ikke lyve, jeg måtte sette alt på pause en hel dag for å klare å lese ut boken og blogge om den. Men det ble gjort! Litt på etterskudd, vel og merke. Har alt begynt på denne månedens bok, så hold utkikk etter et nytt innlegg i spalten om en måneds tid.
 • Delta på student-aktiviteter. Heh. Jeg droppet flere aktiviteter enn jeg dro på, for å være ærlig. Men! Jeg deltok på en utkledningsfest (med kostyme og alt!), og jeg inviterte noen fra klassen hjem til meg på Halloween-fest, så jeg er faktisk ganske imponert over meg selv. Også fikk jeg sett en hel seson av Mad Men og Stranger Things, og det hadde jeg ikke fått tid til om jeg hadde fløyet rundt på sosiale begivenheter, ikke sant. Prioriteringer lissom.
 • //A cup of coffee while walking around in Hyde Park. Herman and I didn’t exactly go on this date in October, but the first weekend of November counts, right? Weeell.. Walking around Hyde Park turned out to be freezing cold, and the cappuccino I bought tasted like pure milk with no coffee whatsoever, so I threw it away. Herman was getting annoyed because he was cold, and I was annoyed for wasting 3 quid on a coffee with no coffee. Therefore, we gave up on Hyde Park pretty quickly and jumped on the bus to look at Christmas decorations in Oxford Street instead. Even though the date looked like it was wrong, it turned out to be pretty nice in the end <3
 • Dress for autumn. Oh yes. At times I feel like a fashionista when I’m parading through the streets of London in my autumnal outfits. While other times I feel like a potato in too many layers of clothing. That’s life in the cold seasons, haha.
 • Visit National Portrait Gallery. I learned that my class is going there at the end of November, so I actually decided to not go there this month. Instead, I spent my weekends doing the other things I said I wanted to do in October and saving National Portrait Gallery for the excursion with my class.
 • Start up a column on the blog. Not gonna lie, I had to put everything off for a whole day so I could finish the book and write the blog post about it. But I did it! A tiny bit late, but that’s fine. I’ve already started reading a new book, so keep your eyes peeled for the end of this month for another post in my column.
 • Join student activities. Heh. To be honest, I said no a whole lot more activities than I actually went to. But I did go to a themed costume party (with a costume and everything!), and I invited a few girls from my class over for the Halloween-party. I’m actually quite impressed with myself. And I did watch a whole season of Mad Men and Stranger Things, and I wouldn’t have had the time for that if I was flying around being social. Priorities.
iPhone snaps from October
We treated ourselves to breakfast at Starbucks + An iPhone snap from Kew Gardens

Gjorde du noe i oktober som du er glad du faktisk fikk gjort?
Did you do anything in October you’re pleased you actually did?

I'm Martine, a bubbly and talkative twenty-one-year-old who's currently living in London. I love friendly people, sad films, silly movies, photography and blogging. Especially blogging.

2 Comments

I'd love it if you left a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.