10 things I want to do in October

Det er offisielt høst! Jeg elsker alt høsten bringer med seg. Varme drikker, den friske luften og de fine fargene på trærne.

Den første oktober-uken har rent som vann ut av sprikende fingre. Dagene er fulle av gjøremål, avtaler, matlaging og andre koselige (men hyppige) aktiviteter. Jeg elsker det, og har enda flere ting jeg vil finne på resten av denne koselige måneden.

Her er en liste over ti ting jeg vil gjøre i oktober!

//It’s officially autumn! I love everything about autumn. Hot drinks, the brisk air and the pretty colours everywhere.

The first week of October has disappeared in a blink. My days have been filled with errands to run, appointments, cooking, and other cozy (but frequent) activities. I love it, and I’ve already thought of more things to do the rest of this month.

Here is a list of ten things I want to do in October!

 • Besøke Kew Gardens. Denne botaniske hagen ser helt magisk ut på bilder. Den er på andre siden av byen fra der jeg bor, men jeg MÅ dra dit en dag, og helst før vinterent kommer.
 • Feire Halloween. Jeg har aldri hatt sansen for Halloween. For meg har det bare vært en teit amerikansk tradisjon. Men i år føler jeg faktisk for å gjøre en greie ut av det! Jeg vil pynte med spøkelser og gresskar, og invitere venner over for å se The Nightmare Before Christmas og drikke kakao med marshmallows <3
 • Besøke kafeen Yumchaa. Carina anbefalte meg å gå på kafeen Yumchaa i Soho, så det må jeg få til. Det er visst en god skrivekafé, og det passer perfekt nå når studiene er i full sving igjen.
 • Tenne stearinlys. Det blir så koselig!! I studenthybelen jeg bodde på forrige skoleår var det ikke tillatt å tenne lys, og flink pike som jeg er turte jeg ikke tenne et eneste lys i tilfelle en vakt skulle banke på for inspeksjon (skjedde aldri forresten) Men NÅ, nå skal jeg tenne så mange duftlys at jeg overarbeider luktesansen.
 • Lage mat med tofu. Som dere vet er jeg godt i gang med vegetarmåneden min. Jeg har alt laget et par vellykkede middager med tofu, og nå er jeg skikkelig gira på å prøve ut enda mer! Tenk at jeg har lært å like tofu? Crazy. Gjerne tips meg om du har noen gode oppskrifter jeg må prøve!
 • //Visit Kew Gardens. This Botanical Garden looks like an absolute dream in pictures. It’s on the other side of London from where I live, but I HAVE to go there one day. Before winter, that is.
 • Celebrate Halloween. I’ve never actually liked Halloween. To me, it just seemed like this stupid American tradition. But this year I want to celebrate! I want to decorate the house with ghosts and pumpkins, and invite friends over to watch The Nightmare Before Christmas and drink hot chocolate with marshmallows <3
 • Visit the coffee shop Yumchaa. Carina recommended this coffee shop for me in Soho, so I have to go there one day. Apparently, it’s a good place for writing, which suits me perfectly now that my uni work is back in full force.
 • Light candles. It’ll be so cozy!! The student flat I lived in last year didn’t allow me to light candles. And since I’m a good girl I never dared to light one in case someone would knock on my door to run an inspection (that never happened btw) But now I’m finally able to light candles! I’m going to light so many scented candles I’ll overwork my sense of smell.
 • Cook food with tofu. As you already know, I’m well into my vegetarian month. I’ve already cooked a few successful meals with tofu, and now I’m really excited to cook even more! I can’t believe I’ve actually learned to like tofu? Crazy. If you have any good recipes I need to try please share them with me!

 • En kopp kaffe og spasertur i Hyde Park. En av de fineste vårdagene i fjor var da jeg og Herman gikk tur gjennom Hyde Park med en kopp kaffe hver. Den romantiske daten vil jeg gjenta denne høsten.
 • Kle meg til høsten. Høyhalset genser, skjerf og alpelue på hodet. Ahh jeg elsker det.
 • Gå på National Portrait Gallery. Herman og jeg gikk forbi dette museumet her om dagen, og jeg innså at jeg ikke har besøkt det enda. Det har jeg så lyst til! Akkurat nå har jeg en oppgave på skolen om å skrive en historie basert på et portrett av en fremmed, så et besøk til National Portrait Gallery vil være utrolig inspirerende. Jeg gleder meg.
 • Starte opp en spalte på bloggen. Nå er det lenge siden jeg har hatt en fast spalte på bloggen. Jeg vurderer å begynne med en fast månedlig spalte (hint: mer boksnakk på bloggen). Jeg har jo lovet å forbedre mitt blog game 😉
 • Delta på student-aktiviteter. Jeg er typen som helst vil sitte hjemme alene i sofaen med en kopp te og boken min. Men det er ikke sånn man møter nye mennesker. Jeg må komme meg ut av huset!
 • //A cup of coffee while walking around in Hyde Park. One of the nicest days in spring last year was the day when Herman and I walked through Hyde Park with a cup of coffee each. I really want to re-do that romantic date.
 • Dress for autumn. Comfy turtleneck, scarf and a beret on my head. Ahh I love it.
 • Visit National Portrait Gallery. Herman and I walked by this museum the other day, and I realised I still haven’t been there. I really want to! Right now I’ve got this assignment in uni, where I’m going to write a story based on a portrait of a stranger. I bet that visiting National Portrait Gallery will be very inspirational.
 • Start up a column on the blog. It’s a while since I had a regular column on the blog, so I’m thinking of starting up a monthly one (hint: I’ll be chatting more about books on the blog). I did promise to step up my blogging game after all 😉
 • Join student activities. I’m the type of person who enjoys being home alone with a cup of tea and a book. But that’s not how you meet new people, so I need to get out of the house!

? ? ? ???

I'm Martine, a bubbly and talkative twenty-one-year-old who's currently living in London. I love friendly people, sad films, silly movies, photography and blogging. Especially blogging.

8 Comments

 1. For det første: så sykt trivelige GIF-er ❤️

  For det andre: Yumchaa som jeg anbefalte ligger i Camden ?

  For det tredje: For en fin oktober det høres ut som du vil få! Gleder meg til mer boksnakk ?

  1. Jaa, takk for tips om gif! I love it! Og hahah, ja, lol. Jeg visste jo at det var Camden, men tenkte Soho for det var der jeg så den andre Yumchaa-kafeen. Skal endre så det blir rett i innlegget. Og takk igjen for tips. Takk for koselig kommentar <3

 2. for en fin liste! føler jeg drukner litt i studier, det har ikke vært den mest spennende høsten. men likevel fint å tenne lys, finne fram de skjerfene og så den gode lufta, da. London virker som en bra by å tilbringe høsten i!

  1. Huff, ja, jeg kjenner følelsen. Høsten er ofte den mest stressende tiden i året, med tanke på skolearbeid. Jeg håper du klarer å finne et pusterom i alle gjøremålene, og at høsten blir litt fin for deg også <3 klem!

I'd love it if you left a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.