What I Want To Do in Melbourne

Snart er venninnegjengen samlet igjen, ved et stuebord på andre siden av verden. Et vinglass hver, og uendelige samtaler å ta igjen fra tiden borte fra hverandre. Jeg gleder meg til å gå rundt i byen og le av vitser som bare vi skjønner. Det er alle de små tingene som blir koselig å gjøre sammen igjen.

Nå er det under en uke til jeg reiser til Melbourne i Australia.

Er ikke det helt sprøtt å tenke på? Jeg kan ikke tro hvor fort tiden har gått. Det føles ut som det nettopp var sommer, hvor jeg og vennene mine kjørte rundt i hjembyen og diskuterte å reise dit. To av vennene våre skulle flytte dit mot slutten av sommerferien, og resten av oss snakket om at vi virkelig måtte besøke dem. Det er en sjanse vi aldri får igjen, konkluderte vi med.

…”Vi må dra”

…”Jeg vet ikke hvordan vi skal få pengene til det, men vi MÅ”

…”Okei, la oss spare opp hele sommeren, også drar vi. Vi får aldri denne muligheten igjen”

Og nå skal vi faktisk dra dit!

Etter å ha hoppet rundt på Internett i ukesvis har jeg samlet en liste over ting jeg vil gjøre når vi er der:

I will soon be reunited with my best friends, in a living room at the other side of the world. A glass of wine each, and a thousand things to catch up on since last time we saw each other. I can’t wait to walk around the city, laughing at jokes that only we get. It’s all those small, but nice things, that will be nice to do again with them.

It’s less than a week until I’m going to Melbourne in Australia.

That’s mental?? I can’t believe the time has gone this quickly. It seems like it was just the summer break and I was home in Norway, driving around the city with my friends and discussing it with eager voices. Two of our friends were moving there at the end of summer, and the rest of us was talking about how we absolutely had to visit them. It’s a once in a lifetime experience, was our excuse.

…”We need to go”

…”I don’t know how we’ll get the money, but we have to”

…”Let’s save up all summer, we’re going, we’ll never get this chance later in life”

And now we’re really going!

After scouring the web for things to do and places to go, I’ve created this list of things I want to do while we’re there:

Vi har bestilt tur med TeePee Tours for å kjøre langs Great Ocean Road, campe utendørs, og lære å surfe. Jeg vet ikke helt hva jeg tenker om surfing, men jeg gleder meg helt vilt til å se de fine omgivelsene, og kanskje få øye på et par eksotiske dyr ute i naturen.
//We’re going for a road trip with TeePee Tours along Great Ocean Road. The trip involves camping outside and learning to surf. I don’t know what I’m feeling about the surfing, but I’m definitely excited to bring my camera along to photograph the beautiful nature, and hopefully get a sight of some exotic animals

Med de samme folkene har vi også bestilt en dagstur til Yarra Valley, for å reise rundt til forskjellige vingårder. Venninnene mine drar dit for vinsmakingen, jeg drar dit for å ta bilde av vingårdene, haha.
//We have also booked a day trip to Yarra Valley to visit three different wineries. My friends are going there for the wine tasting, but I’m going there to photograph the vineyards, haha.

Melbourne er kjent for fantastisk gatekunst, så du kan vedde på at jeg skal komme meg til et område med heftig gatekunst. Det er jo så stilig.
//Melbourne is known for its amazing street art, so you bet I’m going to an area filled with it. It’s just so cool.

Når man reiser til en spennende storby som Melborune, må man finne et høyt utsiktspunkt så man virkelig kan ta inn alt byen har å by på. Jeg har funnet ut at Eureka Tower er den beste bygningen for dette, og jeg gleder meg!
//Since we’re going to an exciting big city like Melbourne, we have to find a high point to look at the whole city from above. I’ve found that Eureka Tower is the best building to look at the view, so I’m excited to go there!

Jeg gleder meg til å gå langs Brighton Beach og se på de fargerike naustene som står på rekke og rad langs strandlinjen. Jeg tipper at jeg og de andre vil stille opp til et par bilder også, hvis jeg kjenner oss rett.
//I’m looking forward to walking along the Brighton Beach and looking at all the colourful boxes lined up on the beach. I know me and my friends, and I’m positive we’ll stop for a few group photos in front of the boxes.

Brighton Beach er fin å dra til for å ta bilder og vandre rundt, men det er til St. Kilda stranden jeg vil dra til for å bade og sole meg. Jeg har også lyst til å dra til St. Kilda en torsdagskveld for å spise mat på street food markedet rett ved Luna Park som er en fornøyelsespark.

Høres ikke dette gøy ut? Jeg gleder meg SÅ masse!

Jeg vil også spise på restaurant i Lygoon Street og Acland Street, og ta en tur til Melbourne Museum og Royal Exhibition Building, som har et fint uteområde for en piknik. På nyttårsaften kunne jeg tenkt meg å holde en barbecue på Williamstone Beach hvor det visstnok skal være skikkelig bra fyrverkeri, men det kan hende vi kler oss fint og drar på fancy restaurant i stedet. Det er så masse gøy og kult man kan gjøre i Melbourne, jeg begynner å tenke at to uker blir for lite! Vi får se hva vi får tid til, jeg vet uansett at vi kommer til å ha det helt fantastisk.

//Brighton Beach is a good place to go for wandering around and taking photos, but for tanning an bathing I want to go to St. Kilda Beach. I also want to go to St. Kilda one Thursday evening when they have the Street Food Market open beside Luna Park the adventure park.

Sounds fun, right? I’m SO excited!

I also want to go to restaurants in Lygoon Street and Acland Street, and take a trip to the Melbourne Museum and Royal Exhibition Building, where they have a pretty great spot for a picnic outside. On New Year’s Eve I would like to hold a barbecue on Williamstone Beach because the fireworks are supposed to be great from that spot, but we might dress up nice and go to a fancy restaurant instead. There are so many cool and fun things to do in Melbourne I’m starting to think that two weeks won’t be enough! We’ll see what we get to do, I know we’re going to have an amazing time either way.

 

I'm Martine, a bubbly and talkative twenty-one-year-old who's currently living in London. I love friendly people, sad films, silly movies, photography and blogging. Especially blogging.

6 Comments

  1. Det høres virkelig gøy ut! Det virker så langt borte (duh, det er langt borte), men når jeg tenker meg om så kjenner jeg så mange som har bodd der tidligere. Virker som en utrolig kul by!

I'd love it if you left a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.