Tusen ganger god natt

Hei, god lørdagsmorgen! Jeg hadde så lyst til å fortelle dere om en film jeg så denne uken, så dette innlegget er dedikert til det. Håper du får en fin dag 🙂
Sist uke leste jeg og stesøsteren min på nettet at det skulle komme en film på kinoen, hvor selve regissøren skulle komme og introdusere filmen. Naturligvis bestilte vi kinobiletter med det samme, og planla kinotur på tordagen. Jeg må si det var veldig underlig å komme inn i en kinosal med bare eldre mennesker, tror jeg og Nora senket hele gjennomsnitsalderen i kinosalen, hehe. Etter å ha sett filmen kan jeg iallefall slå fast én ting: flere unge mennesker burde se denne filmen!

Tusen-ganger-god-natt-bilde-5

Å høre en regissør stå å snakke så lidenskapelig om hvordan han skapte filmen sin, var veldig inspirerende. Erik Poppe fortalte om hvordan denne filmen, “Tusen ganger god natt” i stor grad var inspirert av hans eget liv, og hvordan film formidler et veldig sterkt budskap. Jeg visste lite om filmen før jeg kom til kinosalen, så når Poppe ba det forholdsvis lille audienset om å legge merke til forskjellige ting, som for eksempel skuespillerevnene til trettenåringen i filmen, ble jeg mye mer oppslukt i handlingen underveis i filmen.

Tusen ganger god natt

Filmen var fantastisk, på den måten at ideen er så god. Hvordan Erik Poppe har fortalt historien er ulikt noen ting jeg noen gang har sett før, og jeg småforelsket meg nok i ideen om “å fotografere” ondskapen i verden. Familien, og konflikten i hjemmet, var også veldig rørende og spennende å følge med på. Spesielt filmingen, alle scenene i slow-motion, og måten filmen startet helt, helt rolig, gjorde virkelig at jeg likte denne filmen.

Når hele publikumet sitter musestille under rulleteksten når filmen er ferdig og bare gråter, da vet man at det er en bra film. Jeg anbefaler “Tusen ganger god natt” på det varmeste!

Har du sett denne filmen?

I'm Martine, a bubbly and talkative twenty-one-year-old who's currently living in London. I love friendly people, sad films, silly movies, photography and blogging. Especially blogging.

2 Comments

  1. Åh, jeg hørte om den filmen for en stund siden og tenkte at den hørtes fin ut, men så glemte jeg den litt. Takk for at du minte meg på om den igjen! 🙂 Skal helt klart se den snart.

I'd love it if you left a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.