Sunn og vegetarisk middag med søtpotet

Jeg er utrolig glad i smaken av søtpotet, og har lenge vær glad i å lage “søtpotetfries”, som er tynne strimler av søtpotet, stekt i olje med havsalt og pepper. Jeg tenkte derfor at jeg ville prøve å lage en fullverdig middag, og bruke søtpotet som hovedingrediens.

Etter noen søk på Internett, fant jeg biter av ulike oppskrifter jeg kunne flette sammen til én middag, som er både sunn og vegetarisk. Jeg syntes det er viktig at vi nordmenn prøver å bli flinkere til å spise middager uten kjøtt. Det er nemlig mer miljø- og dyrevennlig! Retten består av søtpotetgrateng, servert med søtpotetfries, guacamole og grønnkål. Jeg testet ut middagen med familien sist mandag, og det ble stor suksess! Her er oppskriften:
SøtpotetmiddagSøtpotetmiddag

Ingredienser:

 • sopp
 • 4 store søtpoteter
 • grønnkål
 • matfløte
 • rapsolje
 • salt og pepper
 • avokado
 • et par tomater
 • rømme

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 180 grader varmluft. Skrell og skjær søtpotetene i tynne skiver, og noen i lange strimler. Legg skivene på et stekebrett (spar de lange strimlene), ha litt rapsolje over, og stek i ovnen i 10-15 minutter.

Surr grønnkål i stekepanne, med rapsolje og havsalt, i noen få minutter. Legg skivene med søtpotet i et jevnt lag nederst i en stekeform. Dekk med et lag grønnkål, så et nytt lag søtpotet. Topp dette med raspet ost. Så visper du sammen matfløte, salt og muskat, og heller dette over lagene med søtpotet, grønnkål og ost. Dekk formen med folie, og stek nederst i ovnen på 200 grader, i 30 minutter. 

Søtpotetmiddag

Legg restene av søtpotetene, som er skjært i strimler, på et nytt stekebrett. Skjær også opp sopp, og legg ved siden av på stekebrettet. Ca halvt om halvt søtpotetstrimler og soppbiter. Dryss havsalt og pepper over, og hell rapsolje over. Når gratengen har stekt 30 minutter i ovnen, tar du av folien, og plasserer stekebrettet med søtpotetfries og sopp noen hakk over gratengen i ovnen. Stek i nye 20-30 minutter. Søtpotetmiddag

Nå kan du lage en enkel guacamole med avokado, noen skjeer rømme, salt og pepper, og biter av tomat. Du kan også surre restene av grønnkålen i en stekepanne med rapsolje, salt og pepper, og servere dette på fatet sammen med gratengen og søtpotetfries. Jeg lover, dette er en veldig god middag!

Søtpotetmiddag

(Jeg kom på guacamolen i kjøleskapet akkurat da vi hadde begynt å spise, så den kom ikke med på bildene, men den var også en del av middagsretten haha)

Hvis dere prøver den ut, gjerne fortell meg hvordan det gikk, og hva dere syntes!

1 Comment
 • Ida A
  Posted at 19:48h, 18 January Reply

  Yum! Skal prøves! 🙂

I'd love it if you left a comment