Sunday Positivity #27

Gledelig søndag fra deilige, varme Nederland. Tusen hjertelig takk for alle de fine meldingene og kommentarene på nyheten min! Dere er så snille og jeg blir så glad. Jeg håper dere har en kjempefin sommer så langt <3

//Happy Sunday from wonderful, sunny Netherlands. Thank you so much for all your lovely messages and comments after my Amsterdam-news! You’re so kind and you make me so happy. I hope your summer is amazing so far <3

Ukens takknemlige tanke:

Jeg er uendelig takknemlig for muligheten til å jobbe og tilbringe sommeren i Amsterdam. Jeg er SÅ heldig, og det vil jeg ikke ta for gitt.

Tre fine ting som har skjedd denne uken:

  • Jeg har hatt min første fulle uke på jobb og jeg elsker det! Alle er så trivelige, og arbeidsoppgavene mine har så langt bare vært morro. Jeg gleder meg jobb hver morgen og det føles så innmari bra.
  • Den andre jenta jeg bor med kom hjem fra ferie denne uken og det var utrolig koselig å møte henne. Vi har laget middag sammen og hun har prøvd å lære med nederlandsk (uten hell, de G’ene deres er helt umulige å uttale.) Jeg har lært den viktigste frasen av dem alle da: “Zing, lach, huil, bid, en bewonder” som betyr Syng, le, gråte, be, og beundre <3
  • Noen venninner fra Bodø besøkte Amsterdam denne helgen, og jeg tilbrakte hele lørdagen med dem. Dere aner ikke hvor godt det var å se velkjente fjes og snakke bodødialekt med noen! Åhh for en deilig lørdag.

Noe jeg vil gjøre for at neste uke skal bli enda bedre:

Utfordre meg selv mer til å se nye steder og hilse på nye mennesker. Må passe på så jeg ikke tilbringer hver ettermiddag på soverommet mitt, for det blir trist og ensomt.

//Something I was grateful for this week:

I’m forever grateful for the opportunity I’ve been given to work and spend my summer in Amsterdam. I’m so lucky, and I will never take that for granted.

Three lovely things that happened this week:

  • I had my first full week at work and I love it! Everyone I work with is so nice and my tasks so far have all been fun. I’m looking forward to work every morning and that feels amazing.
  • The other girl I’m sharing a flat with came home from her vacation this week and it was so nice to meet her. We made dinner together and she tried to teach me some Dutch (no luck there, their G’s are impossible to pronounce.) I’ve learned the most important sentence of them all: “Zing, lach, huil, bid, en bewonder” which means Sing, laugh, cry, pray, and admire <3
  • Some of my girlfriends from home visited Amsterdam this weekend and I spent all Saturday with them. You have no idea how nice it was to see some familiar faces and speak my dialect again! It was an amazing day.

Something I want to do to make next week even better:

Challenge myself to see new places and meet new people. I have to be careful not to spend every afternoon in my bedroom because that is going to be so sad and lonely.

I'm Martine, a bubbly and talkative twenty-one-year-old who's currently living in London. I love friendly people, sad films, silly movies, photography and blogging. Especially blogging.

1 Comment

  1. Ahh so many exciting changes! It’s nice that you had a few moments of familiarity sprinkled amidst all that too 🙂 I’m sure you’ll have no shortage of things to see and do in Amsterdam. I know that I’d already be making my way through all the cafes! ;P Wishing you a lovely week ahead! -Audrey | Brunch at Audrey’s

I'd love it if you left a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.