Pepperkakehus

Tiden stopper liksom opp når det er jul. Når roen på julekvelden den tjuefjerde senker seg, er det som om alle gjøremål viskes ut, og i noen dager etter det går man rundt i en søvning og tidløs tåke. Tiden renner snart ut av timeglasset 2015, og man lever bare i her og nå, uten å tenke på alt det man skal gjøre i løpet av 2016. Man bare nyter romjulen.

Jeg og Tonje, som har vært bestevenninner siden vi var åtte år, møttes på 1. juledag i år også, slik som vi gjør hvert år. Da vi var barn var 1. juledag den første dagen vi kunne møtes igjen etter å ha vært isolert med familien i noen dager, og jeg husker fremdeles den gleden. Gleden over å klemme henne igjen, fortelle hva jeg fikk i julegave, og tilbringe tid med henne staset opp i julekjole.
Pekkerkakehuspynting
Juleeple

I år hadde vi lyst til å pynte pepperkakehus, og siden begge av oss har hatt en travel desember med jobb og skolearbeid, tenkte vi at 1. juledag ville være den perfekte dagen. I julepynten møtte jeg opp hos henne, snakket med familien, og fortalte ivrig om julegaver. Tradisjon. Også dynket vi pepperkakehuset med melis og limte på massevis av herlig godteri, haha.

Pepperkakehuspynting
Pepperkakehuspynting

Fortell gjerne om en av dine koselige juletradisjoner!

I'm Martine, a bubbly and talkative twenty-one-year-old who's currently living in London. I love friendly people, sad films, silly movies, photography and blogging. Especially blogging.

2 Comments

  1. Elsker dette innlegget! Det er noe med at jul ikke har noen alder, tror jeg. Det er alle tankene fra hele livet som samles opp i nå-øyeblikket, som også skal nytes, og da blir bare ting..ganske unormalt, og veldig fint. <3 Jeg blir plutselig 10 år igjen og glemmer alt som eegentlig skal gjøres, hehe.

    Nyttårsklem <3 <3

I'd love it if you left a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.