På toppen av ønskelisten

Ettersom jeg flytter hjemmefra om knappe fire måneder, har jeg ikke akkurat tatt meg råd til å kjøpe saker og ting til meg selv. Det meste av lønningene mine går rett på sparekonto, og det som blir igjen brukes på mat i kantina eller et sjelden kafébesøk. Derfor har jeg heller ikke tatt meg råd til å kunne kjøpe meg ting jeg ønsker meg, og jeg vet forsåvidt ikke om jeg burde ta meg råd til å spare til ting jeg ønsker meg heller. Men er det noe jeg virkelig tenker vil være verdt pengene, så er det kameraet Canon PowerShot G7 X Mark II:

Canon PowerShot G7 X Mark II(foto: http://pocket-lint.com)

Jeg har lenge hatt lyst til å investere i et lite og hendig kompaktkamera, som likevel har god kvalitet på foto og film. Når jeg drar ut av huset for å møte venner, dra på arrangementer eller en tur til byen, orker jeg sjeldent å ta med meg speilreflekskameraet mitt. Det er rett og slett for tungt og for stort. Det er veldig trist, for jeg elsker å ta bilder av hverdagslivet! Jeg tenker derfor at et kompaktkamera som fint kan passe i en sidelomme på vesken min vil være mer passende. Etter ukesvis med søking på google, lesing av anbefalelser, titting på youtubevideoer, og flere besøk hos fotobutikkene i hjembyen min, har jeg konkludert med at dette kameraet fra Canon vil være det beste for meg. Det er lite og nett, kan ta kvalitetsbilder i RAW, filme videosnutter med stille autofokus, og det har en skjerm man kan flippe opp! Det høres ut som midt i blinken for meg.

Canon kamera(foto: http://tek.no)

Selv om jeg kjenner den dårlige samvittigheten gnage bare av tanken på at jeg har planer om å bruke penger på annet enn London-sparing, tenker jeg at dette er en nærmest nødvendig investering med tanke på at jeg flytter til Englands hovedstad til høsten. Hva er vel poenget med å bo i London om jeg ikke har tenkt til å dokumentere det?

Fremover må jeg nesten droppe kantinematen og de allerede innskrenkede kafébesøkene, og spare enda litt mer så jeg kan kjøpe meg dette kameraet. Jeg har så innmari lyst på det.

4 Comments
 • Caroline
  Posted at 15:50h, 26 May Reply

  Det betyr faktisk mye å ha et godt kamera. I alle fall for meg.

  • Martine
   Posted at 16:28h, 01 June Reply

   Ja, jeg tenker det samme. Og så vil jeg gjerne ha et kamera som både er godt, og lett å bringe med seg når man faktisk skal ta bilder 🙂

 • Marie
  Posted at 10:51h, 27 May Reply

  Sjekk om det er billigere i England, så slipper du å betale mer enn nødvendig for det:-)

  • Martine
   Posted at 16:29h, 01 June Reply

   Ja, det var smart! Men hvor kan jeg finne ut av det? Jeg har lett litt på amazon.co.uk, og der ser det ut som prisen er omtrent den samme som på norske fotobutikker.

I'd love it if you left a comment