Lyder, og å lytte til dem

Jeg sitter alene på det lille bordet i hjørnet av kafeen. Servitøren har nettopp servert meg kaffen jeg kjøpte, med peppermynte og mørk sjokolade. Jeg sitter ofte slik som dette, alene med mange mennesker rundt meg. Det er en merkelig men fin opplevelse, det å være helt for seg selv, uten å egentlig være alene.

På bordet til venstre for meg sitter to menn, det kan hende de er brødre, kjærester eller kanskje venner. Det er helt stille, det kommer ingen lyder, og jeg kan ikke lytte til samtalen deres, for de kommuniserer med tegnespråk. Rundt i kafeen hører jeg lyder fra andre mennesker. Skingrende latter fra mødre med små babyer på fanget, behagelig prating fra bordet på andre siden av kafeen, kakking og banking fra bak disken, når de skal få ut kaffegrauten fra kaffemaskinen. Det er uvant, med stillheten fra bordet ved siden av meg. Jeg kan ikke unngå å undre om de kan høre alle de lydene fra kafeen som jeg hører, eller om alt er helt stille for dem. Det leder meg på tanken om stillhet. Hva om vi mennesker ikke kunne høre i det hele tatt? Hva om verden bråket som den alltid gjør, men vi ikke hadde ører til å oppfatte lydene? Hva om absolutt alle kommuniserte med tegnespråk, fordi ingen kunne høre noe som helst?

Og så begynner jeg å tenke.. Hva om det er en million lyder her i verden, men at vi ikke kan høre dem? Hva om vi bare hører det vi hører nå, disse lydene vi er vant til i hverdagen, men egentlig er det tusen andre lyder i tillegg? Hva om?.. Det er en merkelig tanke.

Da kan man virkelig begynne å undre. For selv om vi mennesker ikke nødvendig hører disse lydene, så kan det jo hende de er der. Hva om planter egentlig synger, hva om trærne snakker, hva om alle ting på denne jorden egentlig har en lyd, men vi kan bare ikke høre den? Dette er sånne ting jeg tenker på, alene på en kafétur, når jeg egentlig burde jobbe med arbeidet jeg har å gjøre.

I'm Martine, a bubbly and talkative twenty-one-year-old who's currently living in London. I love friendly people, sad films, silly movies, photography and blogging. Especially blogging.

5 Comments

  1. Vakkert innlegg. Syrlig og kult. Får meg til å tenke kritisk. Takk. ? Håper du stiller deg selv slike kritiske spørsmål hver dag. Klem.

  2. Hihi, det er fort gjort å bli litt filosofisk når man sitter for seg selv! Jeg er veldig glad i å gå på kafé i mitt eget selskap, og så er jeg veldig glad i lyd!

I'd love it if you left a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.