Lofoten

Da vi endelig kom fram etter den eviglange kjøreturen. Frokost og te på gult servise. Det varme bakeriet med nystekte kanelsnurrer på Å i Lofoten. Vining på hemsen med utsikt mot havet. Vin generelt. Da Marthe spydde i en godterpose og ikke kunne bli med oss videre ut for å danse. Bading i innsjøen midt på natten. Da Henri dusjet med klær på og en fremmed fyr lå på sofaen vår. Dagen etter da jeg med klein optimisme måtte kjøre denne fyren hjem. Da vi skrev kort med Lofoten-motiv og spiste softis før kjøreturen hjem igjen. Lofoten med den beste venninnegjengen du kan forestille deg.

Lofoten
Lofoten

“Denne sangen skal vi høre på til vi spyr” sa den ene Henriette i bilen på vei mot Lofoten. Klokken nærmet seg to på natten, og vi hadde så himla mange timer kjøring igjen. Vi kjørte alle timene i strekk, hørte på We don’t have to take our clothes off til vi nesten måtte spy, men i stede trykte vi replay på sangen og sang for full hals enda en gang. Lofoten åpnet seg i morgentimene med sine grønne fjell og blått hav. Bilen var et kaos av matrester, pledd, puter og overtrøtte jenter. Tretti timer uten søvn og vi kunne stoppet bilen. I stede kjørte vi rundt og måpte over de hvite strendene, havet som slo mot steinene, sauene på jordene, fjell fjell og atter fjell.

Lofoten
Lofoten

Marthe, Henriette og jeg gjorde alvor av planene da Henriette fra Sørvågen i Lofoten ba oss på besøk til heimplassen hennes. Oss fire med vin, rorbu og ei Henri som er stolt av Sørvågen var alt vi trengte for en vellykket helg. Og den røde Toyotaen til vår andre Henri naturligvis. “Nå trenger vi litt Taylor Swift” sa jeg, og siden det var min tur å kjøre måtte Marthe holde ut en times tid med Taylor på fullt volum akkompagnert av min sure sangstemme.

Lofoten
Lofoten

Vi ville få tid til absolutt alt på den helga, men vi skjønte det ikke gikk. Fra Toyotaen fikk vi sett det meste, på en båttur så vi resten. Vi fikk kanskje ikke opplevd Lofoten fra en fjelltopp, men vi så utsikta fra kjøkkenvinduet i rorbua og det var nok. Ryggen var vond etter alle timene i bilen, magen verket etter konstant latter. Nord-Norge var kanskje overskyet, men ingenting kunne dempe humøret.

Lofoten

Dette var en av de bedre helgene jeg har hatt i mitt liv.

I'm Martine, a bubbly and talkative twenty-one-year-old who's currently living in London. I love friendly people, sad films, silly movies, photography and blogging. Especially blogging.

10 Comments

  1. For en naturopplevelse! Nord-Norge er noe av det vakreste jeg vet om. Jeg lengter ofte etter de høye fjellende, etter den klare luften som nærmest skjærer i lungene med mild kulde, etter himmelblå vann som slikker vekk sand fra kysten. Noe av det fineste man kan se i sommer. Også så nydelige jenter! Nummer to fra venstre har bare helt RÅ stil og sååå fin topp!! 😀

    1. Åh, jeg er helt enig med deg! Nord-Norge er, og vil for alltid være, min største kjærlighet. Finere plass i verden finnes ikke. Takk, det ble hun glad for å høre! Henriette er alltid fin på klesfronten <3

  2. For en vakker bukett! Spesielt hun nummer 2 fra høyre, for et smil, for en karisma! Fine bilder fint innlegg.

I'd love it if you left a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.