I’ve moved to Amsterdam

[one-half-first]Jeg vet ikke om du har fått det med deg men… Jeg skal bo i Amsterdam de neste tre månedene! Jeg har holdt det hemmelig fra bloggen, og nå på tirsdag publiserte jeg flyttevloggen min, noe som kanskje ble en overraskelse for noen av dere. (Eller ikke, siden jeg alt hadde fortalt det til alle jeg kjenner på forhånd haha).[/one-half-first]
[one-half]//I don’t know if you’ve heard the news… I’ll be living in Amsterdam for the next three months! I’ve kept it a secret from the blog the past months, but this Tuesday I posted my moving vlog which might have been a surprise to some of you. (Or not, since I basically told everyone I know already).[/one-half]

First few days in Amsterdam
I’ve moved to Amsterdam

[one-half-first]Jeg har lenge hatt lyst til å finne en praksisplass et sted i Europa, utenfor Norge og England, og de siste månedene har jeg for alvor prøvd å få det til. Det har vært et langvarig prosjekt, og det var flere ganger det kunne gått i dass, så jeg ville ikke skrive det på bloggen i tilfelle det ikke ble noe av. Men se på meg nå! Jeg er i Amsterdam![/one-half-first]
[one-half]//I’ve been planning to do an internship outside of Norway and the UK for months now, but it’s been such a long process, and there have been so many times along the way where it could have fallen through, so I didn’t want to say anything on the blog in case it failed and I didn’t go. But look at me now! I’m in Amsterdam![/one-half]

I’ve moved to Amsterdam

[one-half-first]Som du sikkert vet studerer jeg til en bachelor i journalistikk og kreativ skriving. Men siden jeg ikke er helt sikker på hvilken retning jeg vil gå i etter studiene ville jeg finne en praksisplass innenfor markedsføringsdelen av mediabransjen, for å prøve noe helt nytt og få mer arbeidserfaring.[/one-half-first]
[one-half]//As you probably know I’m studying for a bachelor in Journalism and Creative Writing. But because I’m not entirely sure what direction I’m heading in after University I wanted to do an internship within the digital marketing side of the media business, to try something completely different and get some work experience.[/one-half]

I’ve moved to Amsterdam
I’ve moved to Amsterdam

[one-half-first]Jeg søkte på hver bidige praksisplass jeg kunne finne, over hele Europa, desperat etter å finne en rette jobben. Jeg hadde jobbintervju med flere av dem, men ingen passet. Det var skikkelig slitsomt! Etter flere måneder med leting uten hell ga jeg egentlig opp.[/one-half-first]
[one-half]//I applied to every internship I came across, in cities all over Europe, desperate to find the right job for me. I had job interviews with several of them, but none of them seemed right. It was exhausting! After months of looking for internships with no luck, I kind of gave up.[/one-half]

I’ve moved to Amsterdam

[one-half-first]Men så plutselig tok en bedrift som driver med tekstiltapet i Amsterdam kontakt med meg. Jeg hadde vært i kontakt med dem tidligere, men de hadde aldri tid til et intervju så jeg trodde de ikke var interessert. Men plutselig hadde de tid, vi ringtes på Skype, og det endte opp med å bli det beste jobbintervjuet noen sinne. Jeg følte på meg at denne jobben måtte jeg ta.[/one-half-first]
[one-half]//Then suddenly a wall textile company in Amsterdam contacted me. I had been in touch with them before, but they never had the time for an interview so I thought they weren’t interested. We suddenly they had time, so we had a voice chat on Skype, and it ended up being the best interview ever. I felt it immediately, I just had to take the job![/one-half]

I’ve moved to Amsterdam
First few days in Amsterdam

[one-half-first]Det har vært ganske strevsomt å finne et sted å bo, ordne alle dokumenter, og søke på stipend hos Erasmus for å få råd til flyttingen. Flere ganger møtte jeg hindringer som gjorde at jeg trodde det ikke ville bli noe av i det hele tatt. Men det var virkelig verdt det, for dette er en mulighet man ikke får ofte i livet.[/one-half-first]
[one-half]//It’s been a stressful process trying to find a place to live, sorting out documents, and applying for funding from Erasmus. I often met obstacles where I thought it wouldn’t be a reality at all. But it was all worth it because this is an opportunity of a lifetime.[/one-half]

I’ve moved to Amsterdam
I’ve moved to Amsterdam

[one-half-first]Jeg hadde med meg kameraet hele flyttedagen, og dokumenterte all nervøsiteten og spenningen over å flytte til Amsterdam helt alene. Jeg vlogget første dag på jobb også, og den videoen kommer så fort jeg får redigert den. Jeg gleder meg til å filme masse fremover. Det har blitt en av favorittmåtene mine å dokumentere livet, for da kan jeg fortelle dere om tankene og følelsene mine akkurat i det øyeblikket jeg føler dem. Det liker jeg![/one-half-first]
[one-half]//I vlogged the whole moving day, capturing my feelings of nervousness and excitement about going to Amsterdam all alone. I vlogged my first day at work too, which will be up in a few days once I’ve edited it, and I’m looking forward to vlogs lots more during my time here. It’s become one of my favourite ways to document because it lets me tell you about my feelings and thoughts in the exact moment I’m experiencing them, which I love.[/one-half]

Watch the moving vlog here:

7 Comments
 • Kristine
  Posted at 13:08h, 13 July Reply

  Lykke til i Amsterdam, Martine, og gratulerer så mye med praksisplassen! 🙂 Spennende å få følge med!

 • Maja
  Posted at 13:47h, 13 July Reply

  Gleder meg til å følge deg videre i Amsterdam. Så spennende!!!

 • Elin
  Posted at 10:22h, 15 July Reply

  Ønsker deg lykke til i Amsterdam 🙂 Så mange fine bilder. Alltid drømt om å reise dit 🙂

 • Aurora Alette
  Posted at 13:58h, 15 July Reply

  Å, for noen nydelige bilder! Amsterdam ser helt fantastisk nydelig ut! Van Gogh street-arten på det ene bildet ser helt nydelig ut — har skikkelig lyst til å reise dit for å besøke Van Gogh museet <3 Det er så kult og tøft at du skal bo og jobbe i Amsterdam — masse lykke til og kos deg masse! 🙂

 • Carina
  Posted at 17:53h, 15 July Reply

  Det her er så spennende! ? Såååå stolt av deg som gjør det her, gleder meg til å følge med videre på eventyret ?

 • Audrey
  Posted at 23:14h, 16 July Reply

  What an exciting adventure! I’ve never been to Amsterdam before, but my best friend studied abroad there for a semester 🙂 I’ve seen some photos off your Insta Stories, and I’m so happy to see that you’ve really been enjoying your internship! I really admire your approach to internships and how you really take this as an opportunity to experience something you never have before, and help you with your choices post-grad! I remember that I used to think of internships as chores, like, oh I should probably do something this summer… rather than as a unique chance to experience the professional world in a way you really don’t get to do in school. Anywho, have SUCH a great time in Amsterdam!! Can’t wait to hear more about it 🙂 -Audrey | Brunch at Audrey’s

I'd love it if you left a comment