Hvordan takle hjemlengsel

Å flytte hjemmefra er et stort steg å ta. Selv hvor fint man har det i sin nye hverdag, er hjemlengsel nærmest en selvfølgelig del av flyttelasset. Det er ikke alltid så lett som å reise hjem en helg heller, for å slå lufta ut av hjemlengselen. For noen kan det gå månedsvis mellom hver gang man får muligheten til å besøke hjemmet. Sånn er det for meg i alle fall, med min nye hverdag i et helt nytt land, er det lett å kjenne lengselen etter hjemmet som er så innmari langt unna. Men jeg klarer meg fint! Noen kvelder er tunge og triste, men det er en trygghet å tenke på at det er ting man kan gjøre for å dempe litt på savnet.

hvordantaklehjemlengsel

 1. Hold deg opptatt. Jo mer man sitter på rommet sitt og gjør ingenting, jo mer alene vil man føle seg. Det hjelper å gjøre noe! Dekorer rommet ditt, ta en tur til biblioteket, gå en tur på butikken, å gjøre noe holder tankene opptatt.
 2. Avtal Skype-møter. Jeg har funnet ut at min nye hverdag kan bli ganske hektisk, og ofte når familie eller venner ringer så har jeg knapt tid til å ta telefonen. Det er lurt å avtale tidspunkt hvor du kan Skype eller ringes med alle de der hjemme, sånn at man får ordentlig god tid til å prate sammen.
 3. Lag mat du er vant med fra hjemme. En skikkelig koselig ting å gjøre er å sette av tid til å lage mat som du er vant til å spise med familien din hjemme. Ring en forelder og be om oppskriften, inviter de du bor sammen med (eller andre venner du har blitt kjent med) og server en middag inspirert av familiemiddagene hjemme. Man føler seg plutselig litt tryggere i nye omgivelser når man spiser kjøttkaker i brunsaus med poteter.
 4. Få med deg hva som skjer der du bor. Man flytter gjerne fra nært og kjært til noe nytt og spennende, og da er det viktig å få med seg hva som skjer på den nye plassen man befinner seg. Sjekk studenforeningens nettside hvis du studerer, for å få med deg alle arrangementene som skjer, og sjekk opp andre nettsider for byen du bor i, for å se hvilke konserter, skuespill, kunstutstillinger eller annet som skjer der du er.
 5. Møt andre. Den beste kuren for hjemlengsel er nok å være sosial. Spør noen om dere skal lage middag sammen, legg planer for helgen, avtal en studiedag eller noe helt annet. Man flytter jo til et nytt sted for nye vennskap og opplevelser, så husk å gjør en innsats for å bli kjent med menneskene rundt deg.

Og hvis ingen av disse rådene funker så kan du be vennene dine sende et bilde fra ut vinduene deres i hjembyen din også gråter du en skvett før du går tilbake til å takle hjemlengselen igjen. Lykke til <3

 

4 Comments
 • Caroline
  Posted at 23:24h, 14 October Reply

  Fine tips! Brev i posten er også kos!

  • Martine
   Posted at 23:17h, 15 October Reply

   Åh ja jeg elsker brev <3

 • Kristine
  Posted at 11:10h, 15 October Reply

  Du er tøff, altså, som flytta rett til London etter videregående. 🙂 Og skikkelig fine tips!

  • Martine
   Posted at 23:18h, 15 October Reply

   Åh takk, godt å høre! Blir litt stolt av å tenke på det ja, hadde ikke trodd at pysete meg skulle gjennomføre noe sånt.

I'd love it if you left a comment