Hvilket objektiv?

Jeg skal kjøpe meg nytt objektiv til kameraet, og det står mellom to objektiv. De er begge to ganske like, men også ulike, så jeg har virkelig ikke peiling på hvilket jeg skal bruke pengene mine på.

Det ene er et 50 mm objektiv, det vanlige objektivet som alle hobbyfotografer har. Det er en fastlinse, og tar kjempegode bilder, er nett og enkelt, pluss at det har en blender på f/1.4 som er veldig bra og kan ta gode bilder. Dette virker jo da som det soleklare valget.

På den andre siden, derimot, har vi et objektiv som jeg hørte om for første gang for litt over en uke siden. Det er en 30 mm linse, som er ganske likt 50 mm bare at det ikke har like stor brennvidde, noe som er dumt. Blenderen går heller ikke helt ned til f/1.4, som egentlig er veldig ønskelig. Det som er så bra med et 30 mm objektiv er at når man filmer med objektivet, så kan man autofokusere underveis i filmingen uten at det lager noe lyd i det hele tatt (du vet den klikkingen man hører når man fokuserer når man filmer? Den er ikke der)

Den største problemstillingen min er likevel; et 50 mm objektiv koster rundt 4000 kroner, og et 30 mm objektiv koster bare 2000 kroner. Så skal jeg velge det billigste, selv om jeg ikke filmer så mye, og ikke får like bra bildekvalitet, eller skal jeg velge det dyreste, få gode bilder, men fremdeles ikke har muligheten til å filme oftere?

Nikon Prime love

Hjelp meg, jeg er utrolig usikker! Hvilket burde jeg kjøpe, 50 mm eller 30 mm?

4 Comments
 • F
  Posted at 15:43h, 21 September Reply

  Jeg har selv 35mm f/1.8 til nikon, og er godt fornøyd med det! 🙂 da Jeg skulle kjøpe nytt objektiv sto det mellom 35mm og 50mm (f/1.8), men valget falt på 35mm, fordi det passet bedre for meg. Om du vil komme veldig nær motivet du tar bilde av (makro f.eks) vil Jeg heller anbefale 50mm, men om du heller vil ha et mer allround-objektiv (spesielt om du tar bilder av flere personer, så slipper du å stå flere meter unna for å få alle med på bildet), vil Jeg anbefale 30mm:) begge to er uansett gode objektiver!

  • Lily
   Posted at 15:55h, 21 September Reply

   Tusen takk! Det hjelper utrolig mye. Har jo alt makrolinse, så trenger jo ikke flere linser for å komme nært objektivet, så nå vet jeg at 30 mm vil passe bedre til meg. Wow, takk, det hjelper, hehe! 😀

 • Helene
  Posted at 16:22h, 21 September Reply

  synes du burde kjøpe det på 50mm jeg 🙂

 • Ingvild
  Posted at 12:25h, 22 September Reply

  Du kan jo for eksempel tenke på hvilket objektiv som gir deg mest “å jobbe med”, eller størst utfordring, slik at du kan utvikle deg enda mer som fotograf. Les ulike tester på nettet, se på bruksområde (hva tar du bildet av, liksom? 50mm er et skikkelig allround-objektiv, jeg bruker det til ALT, og det har jeg hørt maange andre også gjør;)) Vel. Men til sist er det vel DU som må bestemme deg. Følg magefølelsen! 😉 Så inmari spennende at du skal kjøpe nytt objektiv, forresten, er alltid såå gøy og motiverende å forstørre fotobagen …. tihi. Men som sagt – jeg ville gått for 50mm. Har det selv (1.8 blender, da, but still) og er STOOORfornøyd!

  Søndagsklem <3

I'd love it if you left a comment