Himmelen eller paradis?

London surrer rundt i hodet mitt konstant. Bekymringer, håpefulle tanker, scenarioer jeg drømmer om og spinner opp for meg selv, og annet London-surr. Akkurat nå tenker jeg spesielt mye på hvilket universitet jeg skal takke ja til. Jeg har blitt tilbudt plass ved alle skolene jeg ønsker å studere ved, og nå aner jeg virkelig ikke hvilken jeg vil velge. Det står mellom Middlesex University og University of Roehampton, altså litt som himmelen eller paradis, hva velger man?
Roehampton vs Middlesex
Roehampton vs Middlesex
Roehampton vs Middlesex

Middlesex University, kun 20 minutter med tuben unna London, og det perfekte studiet. Jeg kan studere kreativ skriving og journalistikk i en komplett bachelor. Middlesex har muligheten til å bo kun 10 minutter gange unna skolen, i en leilighet man deler med 6-7 andre. Jeg har lest at området rundt er rolig, og det ser veldig koselig ut i Google Maps, hvor jeg har vært på utallige ekspedisjoner, haha! Det er en park og kollektivtransport like utenfor skolen, og Middlesex har et eget tilholdssted hvor det arrangeres fester, og man kan kjøpe seg mat, eller trene ved treningsenteret der. Det aller beste er likevel at skolen er så nært London, for på Middlesex kan jeg komme meg til London sentrum med tuben, men om jeg velger Roehampton må jeg ta tog. Middlesex har vunnet flere priser, og ligger høyt på listene over UK’s beste universiteter. Skolen har fått spesiell ros for sin gode standar innen kreative utdanninger, og det er jo helt supert for meg, ettersom det er kreativ skriving jeg ønsker å studere.

Middlesex vs Roehampton
Middlesex vs Roehampton
Roehampton vs Middlesex

University of Roehampton, en idyll like utenfor London. Jeg drømmer meg bort i bilder av det nydelige campuset. Det hvite hovedbygget er akkurat som i et eventyr, og skolen ligger på et grønt og frodig campus, med en park like utenfor skolen. Jeg ser for meg solfylte dager hvor jeg kan slappe av på gresset, lese bøker, skrive tekster og være sosial med medstudentene mine. Alle byggene som tilhører skolen holder til på ett og samme campus, og Roehampton har også muligheten til å bo i gangavstand til skolen. Ved Roehampton har jeg fått plass på både kreativ skriving og journalistikk, som er to separate bachelors. Om jeg velger Roehampton skal jeg kombinere bachelorene så jeg kan studere 3 år, både journalistikk og kreativ skriving samtidig.

Det er vanskelig å finne informasjon over likhetene og forskjellene i selve studiene på Middlesex og Roehampton, men begge skolene har moderne bygg og fasiliteter, med godt utstyr man får bruk for i studiet. Det virker helt umulig å skulle bestemme meg, for jeg er redd jeg vil angre uansett hva jeg velger. Hva om den andre skolen ville vært bedre? Jeg har prøvd å sette alarm midt på natten, for å våkne opp og tvinge meg selv til å ta en avgjørelse før jeg tillater meg selv å sovne igjen. Det hjelper ikke, jeg klarer ikke ta valget. Nå tenker jeg at min eneste mulighet er å se over økonomien. Pappa skal hjelpe meg å regne ut hvilken skole som vil være billigst å studere ved, så får jeg nesten velge deretter. Hmm.. Dette er ikke lett i det hele tatt.

Jeg må nesten spørre.. Hvilken skole ville du valgt?

I'm Martine, a bubbly and talkative twenty-one-year-old who's currently living in London. I love friendly people, sad films, silly movies, photography and blogging. Especially blogging.

9 Comments

 1. Oi, for et vanskelig valg!
  Har ingen kjennskap til skolene, så vet ikke hva du burde velge…

  Tenker at når man har tatt et valg så blir det det riktige valget. Jeg har også mange ganger vært så opphengt i å skulle ta det riktige valget, og brukt mange måneder på store avgjørelser angående studier. Som regel går jeg etter magefølelsen og hvor jeg kan se for meg å være. Stoler litt på intuisjonen. Du kommer sikkert til å ha det flott begge steder, men det er kanskje noe av det som gjør det så vanskelig å velge?

  Uansett, så masse lykke til med valget!

  1. Ja, jeg er helt enig i det du sier! Jeg har prøvd å kjenne på magefølelsen, og egentlig peker den mot Middlesex. Men så blir jeg usikker igjen, for hva om magefølelsen sier Middlesex kun fordi det er den skolen jeg alltid har drømt om? Nå når jeg har mer kunnskap om andre skoler, virker jo Roehampton minst like fantastisk. Kommentaren din er en god trøst, for du har jo rett, uansett hva jeg velger så blir det nok tre magiske år 🙂 Tusen takk!

 2. Hei hei. Ville aldri gått på Middlesex, har mange venninner som går der. Mye tull, lav standard osv. Den er billig fordi den ikke er så god. Området rundt (hendon) er også ganske nifst på kveldtid. Det er også svært lavt nivå på studentene der. Ville valgt Roehampton, har ikke gått der selv, men går på et universitet i nærheten! Veldig fint området, og tryggere og hyggeligere enn Middlesex! Et bedre universitet og 🙂 Lykke til!

  1. Oi!! Jeg som akkurat hadde bestemt meg for å takke ja til Middlesex.. Herregud nå ble jeg helt satt ut. Tusen takk for denne kommentaren, det er jo helt klart noe jeg burde vite før jeg bestemmer meg for skole. Hva mener du med tull ved skolen egentlig? Jeg vil gjerne høre enda mer om skolen, hvis du har mer informasjon 🙂

   1. Selvfølgelig! Nå går ikke mine venninner på akkurat den linjen du har tenkt til, så det er jo mulig at den er bedre. Men de studerer alt fra psykologi til dans der. Det de har opplevd er at nivået blant elevene er ekstremt lav fordi det er lett å komme inn og “rimelig”, og det er veldig mye gruppeoppgaver der du blir tvunget til å samarbeide med noen som ikke gjør noe. I tillegg er det en del svikt fra administrasjonen, typ foreleser dukker ikke opp osv. I tillegg er foreleserne der svært slappe ifh til elevene og det er dårlig oppfølging og de bruker gjerne et halvt år på å gi en karakter. Det er forholdsvis lett å få gode karakterer, men de “teller” liksom ikke like mye når de kommer fra Middlesex siden det er en kjent sak.I tillegg er området nifst, jeg har hatt flere venninner som ikke kan gå alene der på kveldstid og har faktisk opplevd innbrudd. Ikke for å skremme deg eller noe, det er jo sikkert ok på andre måter men jeg har kun hørt skrekkhistoriene. Roehampton derimot er hvertfall i et veldig fint og trygt område, og er ikke så langt unna central. Har hørt mye godt om Roehampton. Bare spør om du lurer på noe 🙂 lykke til uansett hva du velger!

    1. Tusen takk for at du sier i fra, det er bare bra å lære så mye som mulig om skolene før jeg takker ja. Spesielt når det er dårlige forhold sånn som på Middlesex! Jeg skal dit neste uke for å få omvisning på skolen, så får jeg nesten vurdere hva jeg bestemmer meg for etter det. Merker jeg er utrolig usikker nå, men Roehampton virker jo helt klart bedre ut når jeg nå vet dette 🙂

I'd love it if you left a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.