Hei august

Jeg er en sånn som, når det blir mange flyktige følelser på kort tid, holder fast ved det triste. Det bruser og bobler rundt meg, skjeve smil og rødmende kinn. Men jeg finner ro i det jeg kjenner best, det jeg kan holde fast i, nemlig tristheten og tårene. Selv hvor flink jeg har blitt til å utsette bekymringer og ha kontroll over de engstelige tankene, er det ingenting i meg selv som stopper meg fra å kjøre rundt i byen midt på natten og gråte ut hjertet mitt over noe jeg knapt husker. Jeg trykker play på en sang jeg vet gjør vondt, og så legger jeg meg i fosterstilling i sengen og lar tårene svi. Morgenen etter våkner jeg med en puls som banker i hele kroppen. Da må jeg være flink igjen, vaske ansiktet og salte tårer med vann fra springen, lage en kopp te til meg selv og frokost jeg blir mett av. Jeg tar vare på meg selv, rister hodet over nattens idiotiske følelser og sender melding til en venninne “hei, hva gjør du i dag, skal vi ta en kafétur?”

Rose
Hei

Selv hvor dramatisk jeg har en tendens til å bli, er glede det som fyller de fleste timene i dagene og nettene mine. Det er alltid noe koselig og gøy som skjer, en god venn å klemme, ei kusine å gå på fjelltur med, en filmkveld og god mat. Og når alle har dratt hjem og tennene er pusset og jeg ligger i sengen, da er det meldinger med hjerter og komplimenter og trygge, fine ord. “Hvorfor må vi være så forelsket?” jeg aner ikke, det er dritskummelt, men jeg elsker det.

Rose
Tekopp

En av disse dagene skal jeg printe ut bilder av kunst, tilfeldige hus og tekopper. Noen tegninger av ansikter og hender, kanskje noen bilder bare av farger og ingenting mer. Må ha noe å henge på veggen i London nemlig. Alle polaroidbildene mine fra 2013 og til nå skal bli med, men det er greit med andre bilder og. Jeg flytter om under to måneder, det er også dritskummelt, men jeg elsker det.

4 Comments
 • kvardagsbiblioteket
  Posted at 18:29h, 03 August Reply

  Det kommer til å bli så utrolig gøy, tro meg! Å flytte utenlands (spesielt Storbritannia) er virkelig en opplevelse for livet og gjør så mye godt for deg som person (man må jo plutselig fikse absolutt alt på egenhånd!). Masse lykke til og gleder meg til å følge deg! 🙂 Hilsen en som nettopp fullførte en bachelor i Storbritannia og begynner på master (også i UK hehe) om litt mindre enn to måneder.

  Victoria x

  • Martine
   Posted at 13:20h, 04 August Reply

   Tusen takk! Ja, jeg er sikker på at man må komme seg ut av hjembyen og tryggheten man finner der, for å vokse som menneske. Og Storbritannia er fantastisk da <3 Lykke til videre x

 • Grethe
  Posted at 11:06h, 04 August Reply

  Du e no kjæmpeflink Martine. Av og tel e det bare godt og få ut alt gromset som ligg dær førr så å gå videre igjen. Og det e jo nættopp det du gjør. Følelsa på godt og vondt e nåkka alle har men nån føl stærkere enn andre. Og nån får dæm ut mens andre hold dæm inni seg.

  Tænk så spennanes ei tid du går i møte no. Drømmen du har jobba mot går endelig i oppfyllelse. Vær stolt av deg sjøl og skummelt det ska det vær.

  Gla i deg Martine og eg e gla førr at du og Tonje e så goe vænna <3

  Klæm fra ho Grethe 🙂

  • Martine
   Posted at 13:18h, 04 August Reply

   Tusen takk for fine og gode ord Grethe <3

I'd love it if you left a comment