Et tilfelle av meg

Dere vet måten noen mennesker kan bli så forbannet at de slår ihjel en annen person? Så sint blir jeg på meg selv i blant. Hjertet mitt banker like raskt som stjernene glitrer på himmelen og stearinlyset flimrer på nattbordet mitt. Jeg graver fingerneglene inn i håndflaten min og presser hardt til det svir så mye at jeg glemmer tankene mine. Noen kvelder ønsker jeg desperat å kreve alle hemmelighetene mine tilbake. Ta alle mine frustrerte utbrudd og følelser fra menneskers hender og gjemme de under huden min, stenge alle dører og aldri slippe dem ut i lyset igjen.

Ink toned
Regndråper

Likevel blir jeg flinkere. Hver dag lærer jeg mer om meg selv, og ofte blir jeg overrasket over aspekter ved meg, som jeg ikke visste fantes. Jeg er egoistisk, trengende og negativ til så alt for mye. Men jeg er også lystig, empatisk og fornuftig. Dette vet jeg om meg selv, og jeg tviholder på denne kunnskapen om hvem jeg er, slik at andres ord ikke vil påvirke meg. Likevel gjør de det, alt for ofte, og setninger jeg har hørt andre si ligger igjen i bevisstheten. Daglig spiller de på repeat i hodet mitt, i ensomme og tankefulle øyeblikk, som en plate med hakk rundt hele skiven. Det er idiotisk hvordan noe kan bety så lite for den som sier det, men fremdeles bli en gjentagende knivstikk for min del. Det får meg til å tenke på hvor mye dumt jeg sier i løpet av en dag, som er borte fra tankene mine med det samme ordene er ytret, men som påvirker lytteren langt mer enn jeg er klar over. Jeg feiler mye mer enn jeg skulle ønske.

Untitled
Is

Man kan ikke gjør alt rett. For noen vil jeg alltid være for høylydt eller for stille, for sarkastisk eller for smigrende, for slitsom eller for uengasjert. Man kan aldri gjøre alt rett for alle. Så lenge noen finner meg akkurat passe, og så lenge noen liker å være rundt meg for hvordan jeg er, skal jeg heller prøve å være en person som er medfølende, hyggelig, varm, sprudlende, personlig, lattermild og ærlig.

3 Comments
 • Birgitte
  Posted at 07:17h, 31 March Reply

  Du må ikke være så hard med deg selv fine deg! Du er bra akkurat som du er ♡

  • Lily
   Posted at 23:40h, 31 March Reply

   Tusen takk, det var veldig gode ord å lese <3

 • Omana
  Posted at 20:53h, 01 April Reply

  Vet akkurat hvordan det er. Det er så mye jeg pleide å hate ved meg selv, altså personlighetsmessig, men har bestemt meg for å være den beste jeg kan og tar en dag av gangen. Som Birgitte skriver over, du er bra akkurat som du er. Du kan jo ikke være noen andre enn den du er, så bare vær fornøyd og vær den beste du kan.. for deg selv! 🙂

I'd love it if you left a comment