Enkel og frisk sorbet

God mandag! I dag er det sol ute, og jeg og Eirik skal på kafé og nyte litt av sommeren før jeg har jobb i morgen. I går var det nemlig ingen tegn på sommer utenfor soveromsvinduet mitt. Det var en sånn typisk lat søndag hvor jeg sov til langt ut på formiddagen, og jeg endelig åpnet øyelokkene for å våkne og starte dagen min, så var det mørke skyer som møtte blikket mitt. Det var ikke akkurat den rette søndagen for å stelle i stand til hageselskap eller piknik i parken. Jeg gjorde det beste ut av det likevel, og lagde meg en frisk og enkel sorbet, med masse gode bær i. Selv om det ikke var noen parkbenk i sollyset å nyte den på, smakte det sommer likevel.

Sorbet

I dag tenkte jeg å dele oppskriften med dere, så kanskje både jeg og dere kan finne den frem og ordne til frisk bærsorbet en dag det kjennes ut som sommer <3

Sorbet
Til to glass sorbet trenger du:

To hånfuller med frosne jordbær

Tre håndfuller med skogsbær (bringebær, blåbær, rips osv)

Ca 1 dl eplejuice

En halv banan

Sorbet

Så kverner du dette i blenderen til det er helt flytende. Det skal være litt tykkere konsistens enn en vanlig smoothie, så pass på å ikke bruke for mye eplejuice. Når alt er flytende og ser bra ut, heller du den flytende sorbeten i en boks med lokk, jeg brukte en gammel isboks, og setter boksen i fryseren. Sorbeten skal stå i fryseren i omtrent tre timer, og du må røre godt rundt i den minst hver halvtime, så den fryser jevnt, og ikke danner klumper. Nå er sorbeten ferdig, og du kan servere ute på terassen med bringebær på toppen, i fine glass.

Lykke til <3

I'm Martine, a bubbly and talkative twenty-one-year-old who's currently living in London. I love friendly people, sad films, silly movies, photography and blogging. Especially blogging.

I'd love it if you left a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.