Drømmen om London

Drømmen om London

Jeg husker da jeg var yngre, og jeg sa til mamma, eller en venninne som orket å lytte, at “når jeg er ferdig med videregående, da skal jeg flytte til London”. Og alltid da jeg sa det høyt, så banket hjertet mitt litt raskere, for det var noe jeg hadde så innmari, sjukt, sinnssykt lyst til. Men på samme tid som hjertet banket litt raskere, så sank det også ned i kroppen, for en stemme bake i hodet hadde den fornuftige tonen som tenkte “du kommer jo ikke til å gjøre det da.. ikke på ordentlig”

Derfor er det veldig surrealistisk, og ganske helsprøtt egentlig, at nå når kollegaer, klassekamerater, eller bekjente, spør meg hva jeg skal gjøre etter videregående, da svarer jeg, at jeg skal faktisk flytte til London. Og hjertet banker ikke bare litt raskere, det klapper mot brystkassen som hestehover i full sprint. Det skjer faktisk. Jeg har bestemt meg, jeg kommer til å få det til, jeg skal flytte til London.

Drømmen om LondonDrømmen om LondonDrømmen om London

Jeg har besøkt byen tre ganger i mitt liv, og hver gang har det vært like magisk. Det er noe med den byen, som jeg bare er helt hodestups forelsket i. Jeg har besøkt andre byer som Venezia, Paris og København, men aldri har jeg fått den varme følelsen i hjertet som London gir meg. Jeg har en klump av frykt i magen, som er redd for at jeg skal bli ensom, som ikke tør å flytte fra mamma, som ikke har lyst til å forlate soverommet mitt i det hele tatt. Men selv om jeg har den frykten, så vet jeg at dette er noe jeg må gjøre, og det er nå jeg må gjøre det. Ikke om tre år, ikke når jeg blir pensjonist. Nå.

Planen min er å studere Creative Writing and Journalism på et universitet i, eller i nær avstand til London. Jeg har valgt mine 5 mulige studievalg, og når jeg ser bilder av skolene kribler det i hele kroppen av tanken på at jeg kanskje skal gå akkurat der, om bare noen få måneder. Muligheten om at jeg kanskje ikke kommer inn, har jeg valgt å dytte helt bort. Det bare må gå.


London polaroider
Drømmen om London
Drømmen om London

Akkurat nå er jeg i søkeprosessen. Det er utrolig mye som skal tenkes på og planlegges, i blant blir jeg usikker på hvordan det hele skal løse seg. Nå frem mot sommeren må jeg finne en god balanse mellom skolearbeid for å få gode karakterer på vitnemålet, jobb for å tjene nok penger til å kunne flytte, og fritid for å nyte det siste halvåret på videregående med vennene mine. Det er virkelig ikke enkelt å sjonglere alt samtidig, men jeg må bare klare det (samtidig som jeg må finne tid til å slappe av for å ikke bli utbrent..)

Heldigvis har jeg London å se frem til. Det fyller hele meg med varme, inspirasjon og glede. Jeg kan ikke få sagt det nok, hvor godt det er å ha planer og håp for fremtiden. Det gir hverdagen en mening.

2296777088_f603e6b29e_bHehe, tenk å oppleve det da..

Fremover blir det nok en hel del London-snakk! Hvis det er interesse for å lese om det, kan jeg gjerne skrive mer om prosessen med søking på skole og planlegging av det hele. Drømmen om London er snart en virkelighet..

12 Comments
 • Caroline
  Posted at 16:06h, 31 January Reply

  Wow, du er tøff! Følg drømmene dine!

  • Martine
   Posted at 18:38h, 31 January Reply

   Tusen takk! Det skal jeg <3

 • Kristine
  Posted at 21:36h, 02 February Reply

  Det var planen min også etter videregående, men så endte jeg visst opp med å gjøre alt mulig annet i stedet. Kudos til deg for at du gjennomfører! 😉 Og masse lykke til, både i tiden frem mot det og når du endelig kommer dit – for det tipper jeg at du gjør!

  • Martine
   Posted at 12:34h, 09 February Reply

   Tusen takk, det håper jeg at jeg gjør! <3 og det er ikke forsent, fremdeles tid til å dra til London om du fremdeles drømmer om det 🙂

 • Birgitte Nilsen
  Posted at 00:04h, 10 February Reply

  Så gøy!! Håper du vil ha besøk da ?

  • Martine
   Posted at 21:52h, 18 February Reply

   Ja, håper du vil komme på besøk! <3

 • Emilie
  Posted at 20:26h, 02 March Reply

  Så gøy at du vil studere i London! Jeg har selv søkt og kommet inn på Creative Writing and Journalism på tre universiteter! Hvilke er det du har søkt på?

  • Martine
   Posted at 20:27h, 02 March Reply

   Så kult! Kanskje vi kommer til å studere sammen? 😀 Jeg har søkt Creative Writing and Journalism på Middlesex, Roehampton, Brunel og Kingston!

   • Emilie
    Posted at 21:48h, 03 March Reply

    Ååh, så morsomt!! Har selv kommet inn på Middlesex, Roehampton og Kingston ? Er skikkelig usikker på hvilken jeg skal gå for da, haha

    • Martine
     Posted at 21:52h, 03 March Reply

     Herregud så gøy! Da vil vi nok ganske sikkert studere sammen ? jeg fikk svar fra Middlesex i dag om at jeg kom inn, og om jeg kommer inn på Roehampton står det mellom de to. Det er et nesten umulig valg, jeg aner ikke hva jeg skal velge.. Jeg håper nesten at jeg ikke kommer inn på Roehampton sånn at valget blir tatt for meg haha!

     • Emilie
      Posted at 20:50h, 04 March

      Gratulerer! Jaa, er så vanskelig haha.. Tror jeg kommer til å gå for Middlesex, faktisk! Dette var jo så tilfeldig da, at jeg kom over bloggen din og så har vi søkt på både samme studie og samme skole ? hadde vært gøy å studere sammen!

     • Martine
      Posted at 13:06h, 07 March

      Ja, vi sees nok til høsten, så koselig! 😀

I'd love it if you left a comment