Dager i Menorca

Da jeg først hørte at ferieturen var satt til Menorca, tenkte jeg at stefaren min uttalte Mallorca feil. Vi så på bilder av hotellet og området rundt, og jeg tror vi alle tenkte det samme; hva er dette for slags øde sted? Etter dagene mine i Menorca vil jeg heller bruke ordet uoppdaget. Karamellfarget sand, asurblått hav, og urørte strender møtte meg da jeg landet på øya. Det var ikke flere hotellrom å oppdrive på den populære turistplassen, så vi leide bil og kjørte til andre, litt mindre befolkede siden av øyen. Resepsjonisten lo godt da jeg spurte om de hadde Internett på hotellet: “Wifi? You’re in the Jurrasic Park of Spain, there is no wifi here”. Det var ingen dinosaurer i sikte, men internett fant jeg ikke, haha.

Menorca
Menorca
Menorca
 

Vi bodde i et område som heter Arenal d’Castell. Veier slynget seg rundt klipper, og små hvite hus var bygd som trappetrinn ned mot havet. I dagene vi utforsket plassen, virket det som vi hadde reist dit i lavsesongen i motsetning til midt på sommeren. Det var stille og rolig, alltid ledige solsenger på den delen av stranden vi likte, og aldri så travelt på restaurantene at vi ikke fikk maten servert innen et kvarter. Menorca virket mer og mer som et ukjent hjørne av verden, beklager å bruke de klisjéfylte ordene, men det var rett og slett en skjult perle.
Menorca
MenorcaMenorca

Øya er liten, så på én dags sightseeing fikk vi sett de fleste av øyas koselige kriker og kroker. Jeg tenkte å fortelle litt om da vi besøkte den vakre, gamle byen Ciutadella i vest i mitt neste blogginnlegg, så gjerne se opp for det de neste dagene. Langs hele kysten finner man nye strender, noen med hvit sand, dekket av solsenger, andre urørte stender, med klart, turkisfarget hav og ingen hoteller eller restauranter i nærheten.

Menorca er kjent for god sjømat, og jeg vil helt klart anbefale en hummergryte over pasta eller kjøttretter. En av de siste dagene oppdaget vi en restaurant med utsikt over hele Arenal d’en Castell, og her fikk vi servert hvit fisk med nydelig kremet saus og bakt potet. De har også fantastiske blåskjell i Menorca! 

Menorca
Menorca
Menorca  

Denne øya vil jeg helt klart tilbake til. Jeg kunne tenkt meg til å besøke hovedstaten Maó i vest, bo på et av hotellene i Ciutadella med sjel og sjarmerende interiør, og kjøre leiebil for å finne skjulte strender med høye klipper og hvit sand omgitt av furutrær. Jeg har blitt forelsket i Menorc, og jeg håper å dra dit igjen!

No Comments

I'd love it if you left a comment