Arkiv

Det er farlig å lete i arkiv. Det er farlig å lese upubliserte tekster, lete gjennom gamle bilder, og finne frem meldinger fra en virkelighet som er fjern.

Minner har en tendens til å gjøre vondt. Jeg skulle gjerne ønske at å tenke tilbake kunne bringe glede, men selv de aller beste minnene gjør vondt. Når jeg tenker over det, er det kanskje de som gjør aller mest vondt.

Det er så alt for enkelt å havne i denne tankespiralen. Man begynner ved å lett berøre et gammelt minne, og så faller brikkene som domino. Man ender opp i en orkan av tanker og minner, som sluker deg inn mot kjernen, hvor minnene får deg til å virkelig kjenne på de samme følelsene som raste gjennom kroppen da det skjedde. Det er som om man kan lukte den lukten som var rundt en, kjenne varmen mot kroppen, og de nøyaktige ordene som ble uttalt, spiller om og om igjen i hodet, som hakk i en plate.

Det er derfor jeg unngår minner. Jeg unngår å lete i arkiv, jeg unngår å lese ting som er skrevet i en tid som er forbi. Jeg unngår alt sammen. Det er trist å glemme. Det er tungt å fortrenge ting som har hendt, når det er så mye godt og fint å tenke tilbake på. Men det er vondere å huske.

Jeg klarer kanskje ikke slette, og jeg vil nok aldri klare å glemme, men jeg vil iallefall unngå å huske. Jeg skal slutte å lete i arkiv.

I'm Martine, a bubbly and talkative twenty-one-year-old who's currently living in London. I love friendly people, sad films, silly movies, photography and blogging. Especially blogging.

I'd love it if you left a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.